Karaman'da Koç Aile Projesi Tanıtıldı

Karaman Belediyesi Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen 'Koç Aile Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Karaman Valisi Murat Koca, bir restoranda düzenlenen toplantıda, yaptığı konuşmada, Kent Konseyinin yaptığı projeleri desteklediğini söyledi.

Kent Konseyi üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Koca, 'Her ne sebeple olursa olsun, annesinden ve babasından ayrı kalmış bir çocuğun yaşadığı mutsuzluğu bir nebze olsun hafifletmek adına başlatılan bu değerli projeden dolayı Kent Konseyi’ni kutluyorum. Valilik olarak toplum yararına başlatılan bu projeleri sonuna kadar destekliyoruz' diye konuştu.

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ise Kent Konseyinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti.

Türkiye’nin gelişmesi için iyi yetişmiş bireylere, refah seviyesi yüksek bir topluma ihtiyacı olduğunu dile getiren Konuk, 'Bu sayede yaşadığımız bu şehri ve bu ülkeyi gelişmiş ülkeler arasında görebiliriz. Karamanı hak ettiği yere hep beraber getireceğiz. Şehrimizin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen Kent Konseyi’nin özellikle son dönemde başlattığı toplum yararına projelere kayıtsız şartsız destek olduğumuzu belirtmek isterim' ifadelerini kullandı.

- Karaman'da 500 civarında öksüz ve yetim çocuk var

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven de Karaman'da tespit edilen 500 civarında öksüz ve yetim çocuğun olduğunu aktardı.

'Çocukların küçük yaştaki eğitimleri, toplumsal açıdan ileriki yıllar için göz ardı edilmemesi gereken önemli bir konudur' diyen Konukseven, şunları kaydetti:

'Karaman’da yaklaşık 500 civarında yetim, öksüz veya çeşitli nedenlerden dolayı anne ve babası ayrı durumda olan çocuk var. Onların küçük yaşlardaki eğitimlerini ve eğilimlerini kontrol altında tutmak, onları eğitmek böylece sağlıklı bir şekilde onları topluma kazandırmak bizim en asli vazifelerimizdir. Maddi ve manevi anlamda ailelerinin verdiği boşluğu her ne kadar dolduramasak ta ihtiyaçları olan birçok şeyi onlara verebiliriz. Bu bağlamda siz değerli öğretmenlerimizin bu projemize destek vermelerini temenni ediyorum.'

Kaynak: AA