Diyala'da Sünnilere Yönelik Saldırılar

Irak Başbakanı İbadi, Sünnilere yönelik saldırıların meydana geldiği Mikdadiyye ilçesini ziyaret etti İbadi:'Devletin dışında kimsenin silah taşımasına izin veremeyiz. Devletin dışında taşınan tüm silahları bir takım hedefleri gerçekleştirmek isteyen DAEŞ çetelerinin silahı olarak sayarız''DAEŞ'in tekrar vatandaşlarımızı tehcir edip kentleri işgal etmesi için yaptığı oyunlara izin vermeyeceğiz. Suçluları mezhebi ve etnik kimliğine bakmadan cezalandıracağız'

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Diyala'da Sünnilere yönelik şiddet olaylarının yaşandığı Mikdadiyye'yi ziyaret ederek, 'Devletin dışında taşınan tüm silahları bir takım hedefleri gerçekleştirmek isteyen DAEŞ çetelerinin silahı olarak sayarız' dedi.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, Mikdadiyye sokaklarını gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet ettiği belirtilen İbadi'nin, ilçedeki güvenlik yetkilileri ve aşiret liderleriyle bir araya geldiği ifade edildi. İbadi'nin Mikdadiyye'de Sünnilere ait cami ve sivillere yönelik saldırı düzenleyenleri yakaladıkları güvenlik güçlerine için teşekkür ettiği kaydedildi.

Açıklamada İbadi'nin şu sözlerine yer verildi:

'Devletin dışında kimsenin silah taşımasına izin veremeyiz. Devletin dışında taşınan tüm silahları bir takım hedefleri gerçekleştirmek isteyen DAEŞ çetelerinin silahı olarak sayarız. Bazı ülkelerin başkentlerinde ikamet edenler yaşanan ayrılıkları daha da körüklüyorlar. Bunlar Irak'ta büyük afetlere neden oldu ve terörist DAEŞ'e kapıları açtı. Bizi tekrar en başa götürmekte başarılı olamazlar. DAEŞ'in tekrar vatandaşlarımızı tehcir edip kentleri işgal etmesi için yaptığı oyunlara izin vermeyeceğiz. Suçluları mezhebi ve etnik kimliğine bakmadan cezalandıracağız. Mikdadiyye herkesindir ve benim gönlüm bundan yana rahat. Güvenlik güçlerimiz, Haşdi Şabi ve gönüllülerimize güvenliği sağlamadaki rolünden dolayı teşekkür ederim.'

Diyala'ya bağlı Sünni ve Şiilerin yaşadığı Mikdadiyye bölgesinde Şii milisler olduğu iddia edilen kişilerce, 12 Ocak Salı günü Sünnilere ait 6 camiye saldırılmış ve 4 kişi öldürülmüştü.
Kaynak: AA