Van'daki Terör Saldırısı

Van'da rögar kapağı altına yerleştirilen ve zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilen el yapımı patlayıcının yol açtığı tahribat, gün aydınlanınca ortaya çıktı Patlamanın şiddetiyle 20 evde hasar meydana geldi.

Van'ın İpekyolu ilçesinde rögar kapağı altına yerleştirilen ve zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilen el yapımı patlayıcının yol açtığı tahribat, gün ağarınca ortaya çıktı.

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Hidayet Caddesi'nde rögar kapağı altına yerleştirilen el yapımı patlayıcının dün gece zırhlı aracın geçişinin ardından infilak ettirilmesi sonucu 20 ev hasar gördü.

Ölen ya da yaralanın olmadığı olay sonrası patlamanın meydana geldiği caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatan İl Emniyet Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele, bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı.

Öte yandan patlamanın yaşandığı mahallede yaşayan vatandaşlar, olaya tepki gösterdi.

Bir mahalle sakini, patlamanın etkisiyle evinin sallandığını, yaşanan korku üzerine çocukları alarak evin arka odasına sığındığını söyledi.

Patlamanın şiddetiyle evin dış kapısının yerinden çıktığını belirten mahalle sakini, şunları ifade etti:

'Patlanın şiddetiyle yataktan fırladık. Elektrikler de kesildiği, korkudan evde hiçbir şekilde ışık yakamadık. O karanlığın içinde korkudan bağıran çocukları alarak arka taraftaki odaya sığındık. Gün ağarınca, dış kapının yerinden çıktığını gördüm. Korkum, dehşete dönüştü. Evin dışına çıktığımda sokakta rögar kapağının yerinde olmadığını ve civarda komşularımın da evlerinin cam pencere kapılarının yerinde olmadığını gördüm.'

Patlama sesiyle çocuklarının odasına koştuğunu belirten başka bir mahalle sakini ise patlama nedeniyle büyük korku yaşadıklarını söyleyerek, 'Odaya girdiğimde, çocuklarının yüzündeki korkuyu gördüm. Odanın camları, beşikteki 20 günlük bebeğimin üzerinde savrulmuştu. Çok korktum. Bebeği ve çocukları alarak mutfağa geçtim. Sabah olduğunda dehşetin izlerini daha net gördük' diye konuştu.

Patlamanın şiddetiyle kopan elektrik telleriyse Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından onarılmaya başlandı.
Kaynak: AA