Suriye'deki İç Savaş

DAEŞ, Deyru'z Zorda 57 rejim askerini öldürdü, 3 tankla 4 paletli askeri aracı ele geçirdi.

Suriye'de, terör örgütü DAEŞ'in Irak sınırına yakın Deyru'z Zor kentinde 137. Tugayı çevresinde Esed güçlerine yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırı sonucu 57 askeri öldürdüğü, 3 tankla 4 paletli askeri aracı ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Deyru'z Zor'daki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, DAEŞ güçlerinin Deyru'z Zor kentindeki 137. Tugay ve çevresindeki askeri birliklere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 57 rejim askeri yaşamını yitirdi.

Kaynaklar, terör örgütünün 137.Tugay'a bağlı füze birliğinin kontrolünü ele geçirdiği ve 3 tankla, 4 paletli askeri aracı çatışmalarda ele geçirdiğini ifade ederken, tugay çevresinde onlarca Esed askerini de esir aldığını kaydetti.

DAEŞ'in kentteki askeri havaalanı ile çevresindeki rejim güçlerinin bulunduğu yerlere ağır silahlarla saldırdığını dile getiren kaynaklar, DAEŞ'in havaalanı çevresinde yaşanan çatışmalarda Tow füzeleriyle hedef aldığı 2 tankla 3 paletli askeri aracı imha ettiğini aktardı.

Terör örgütü DAEŞ'in, kentte Esed güçlerinin kontrolündeki bölgeler ile askeri havaalanı çevresine neredeyse her gün bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda rejim askerinin öldüğü ifade ediliyor.

Üç yıldan bu yana DAEŞ'in kuşatması altında bulunan Deyru'z Zor kentinin birçok bölgesine karadan insani yardım ulaşmadığı için rejim, denetimindeki bölgelere helikopterlerle yardım taşıyor.

Kaynak: AA