Sur'daki Terör Operasyonu

Terör örgütü PKK mensuplarınca evlerinden çıkmalarına izin verilmeyen çocukların da bulunduğu 5 kişilik aile, güvenlik güçlerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin evlerinden çıkmasına izin vermediği 5 kişilik aile, güvenlik güçlerince kurtarıldı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon sürüyor.

Evlerinden çıkmak isteyen mahalle sakinleri, güvenlik güçlerince alınarak emniyetli bölgelere götürülüyor.

Operasyonların başladığı günden bu yana Hasırlı Mahallesi Sabuncu Sokak'taki evlerinden ayrılmak isteyen fakat teröristlerce engellenen 5 kişilik aile, güvenlik güçlerinin operasyonuyla kurtarıldı.

- ''Allah yüzümüze baktı. Asker ve polislerimizle karşılaştık''

Yaşadıkları sıkıntıları güvenlik güçlerine anlatan aile, evlerindeki kışlık konservelerin teröristlerce alındığını belirtti, bazılarının yabancı uyruklu olduğunu düşündüklerini ifade ettiler.

Teröristlerden kaçıp polis ve askerle karşılaştıklarında ''Hızır aleyhisselamı gördük'' diye sevindiklerini dile getiren aile üyeleri, şunları söyledi:

''Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Kapıdan dışarı çıkamıyorduk. Birkaç metrekarelik bir odada 40 gün geçirdik. Her tarafı delik deşik etmişler, hiçbir şey bırakmamışlar. Çıkamıyorduk, şimdiye kadar kaldık. Bu sabah erkenden çıktık. Allah yüzümüze baktı. Asker ve polislerimizle karşılaştık. Şükür devletimize buraya gelebileceğimize inanmıyorduk. Hiç umudumuz yoktu 'artık burası mezarımız olacak' dedik. Allah, devletimize milletimize bir iğne ucu kadar zarar vermesin.''

Zırhlı askeri araca bindirilerek güvenli bölgeye ulaştırılan aile bireyleri, ambulansla hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi, ailenin ihtiyaçları karşılandı.
Kaynak: AA