Sanat Mekanı 'Alt' Bomontiada'da Açıldı

'Alt'ın, 'Rodney Graham' ve 'Kapıdan giremezsen, pencereden gir' sergileri 26 Mart'a kadar gezilebilecek.

'Alt' isimli sanat mekanı, 'Rodney Graham' ve 'Kapıdan giremezsen, pencereden gir' sergileri ile Bomontiada'da açıldı.

Açılışta AA muhabirine açıklama yapan 'Alt'ın direktörü ve küratörü Mari Spirito, 'Alt'ın herkesin mekanı olmasını istediklerini belirterek, 'Mekan çok güzel ve biz de heyecanlıyız. Sanatı deneyimlemek için muhteşem bir yer. Türkiye'de sanata biz açılmadan önce de yer vardı. Zor zamanlar geçirmemize rağmen hala bir büyüme var. Bizim açılışımız da buna bir işaret' dedi.

Paylaşımcı ve katılımcı bir kültürel platform oluşturmayı amaçlayan 'Alt'ın ilk sezon temasının, 'sanatta üreticilik meseleleri' olduğunu aktaran Spirito şöyle konuştu:

'Kapıdan giremezsen, pencereden gir'in konusu beceriklilik veya kurnazlık olarak çevirebileceğimiz olgu. Sanatçılar hayattaki sıkıntılara karşı ayakta durmanın yollarını arıyor. 'Alt', insanların katılımına olabildiğince açmak istediğimiz bir platform ve katılmanın farklı biçimleri var. Bu, sergi gezmek, performanslar, gösterimler veya konuşmalar olabilir.'

İşlerinde film, fotoğraf, yerleştirme, resim ve müzik gibi farklı disiplinleri birleştiren Kanadalı sanatçı Rodney Graham'ın sergide videoları yer alıyor.

'Kapıdan giremezsen, pencereden gir' sergisinde ise genç sanatçılar Aykan Safoğlu, Hasan Özgür Top ve Hera Büyüktaşçıyan'ın işleri yer alıyor.

Sergide bulunan Hasan Özgür Top'un, 'Orta Doğu'dan Bir Hediye' adlı yerleştirmesiyle, Suriye iç savaşında tahrip edilen Halep Camii'ne bir restorasyon önerisi getirerek, iyileşmeyecek yaralara değiniyor.

'Bomontiada'da açılan 'Alt'ın açılış sergileri 26 Mart'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA