Sakarya'da Kültür Sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 'Erkek Arkadaş' ve 'Eğer Bu Bir Film Olsaydı' adlı oyunları sahneleyecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 'Erkek Arkadaş' ve 'Eğer Bu Bir Film Olsaydı' oyunlarını Sakarya izleyicisiyle buluşturacak.

Sandy Wilson'un yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği 'Erkek Arkadaş' oyununun dekorunu Aytuğ Dereli, giysi tasarımını Candan Tuna Günay, ışık tasarımını ise Enver Başar yapıyor.

Ali Ersin Yenar, Gülben Başer, Yeşim Alıç, Barış Arman, Çiçek Üstün, Merve Gizem Berger, Halil İbrahim Irklı, Aykut Söyük ve çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, farklı sınıftan insanların bir araya gelebilmesi ve farklı hayatların kesişmeleri anlatılıyor.

Oyunda, kendilerine evlilik teklif edilen kızların, yanıt sürecine gitmesi yolundaki eğlenceli olaylar, müzikli ve danslı olarak sahneye aktarılıyor.

İki perdeden oluşan tiyatro, Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde yarın ve 20 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de sahnelenecek.

- 'Eğer Bu Bir Film Olsaydı'

Almir İmsireviç'in yazdığı Bilge Emin'in yönettiği 'Eğer Bu Bir Film Olsaydı'nın dekorunu Nurettin Özkönü, giysi tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını da Serhat Akın üstleniyor.

Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler ve Emre Yeşilöz'ün rol aldığı oyunda, seyirciler Bosna Hersek'in bağımsızlığını ilan ettiği, Saraybosna'nın kuşatma altında olduğu 1992 Yugoslavyasında yaşayan Ziriç ailesinin hikayesini, evin büyük oğlu Alaaddin'in aklında kalan anılarıyla izleme fırsatı bulacak.

Oyun, AFA Kültür Merkezi'nde 26-27 Ocak'ta saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak.

- 'Tanrı Şehri Kudüs Fotoğraf Sergisi'

Sakarya Büyükşehir Belediyesince ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında yarın 'Tanrı Şehri Kudüs Fotoğraf Sergisi' açılacak.

Ofis Sanat Merkezi'nde (OSM) düzenlenecek programda, Süleyman Gündüz'ün objektifine yansıyan kareler, kültür sanat dostlarının beğenisine sunulacak.

Sergi açılışının ardından program, Gündüz'ün söyleşisiyle devam edecek.

Etkinlik, yarın saat 18.00'de başlayacak.
Kaynak: AA