20. Finans Sempozyumu Trabzon'da Düzenlenecek

20. Finans Sempozyumu'nun 19-22 Ekim tarihlerinde Trabzon'da düzenleneceği bildirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Köseoğlu, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Emir ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Bulut ile sempozyum çalışmaları kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Emir, burada yaptığı konuşmada, Finans Bilim Platformu aracılığı ile 20. Finans Sempozyumu'nun Trabzon'da düzenleneceğini belirterek, sempozyuma Türkiye’nin bu alandaki aktörleri olan Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takas ve Saklama Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, sponsorlar ve yerel firmaların davet edildiğini anlattı.

Sempozyuma üniversitenin öğretim elemanları, lisansüstü öğrencileri ve çeşitli kurumların da katılacağını belirten Emir, Ekim 2016 tarihleri arasında yapılması planlanan sempozyumun hem KTÜ hem Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağlayacağını hem de finans alanında çalışan bilim insanlarını motive edip daha çok ve nitelikli yayın yapılmasını teşvik edeceğini dile getirdi.

Hacısalihoğlu ise Trabzon’u kongre merkezi haline getirme çalışmalarının çok yönlü olarak devam ettiğini, bu anlamda sempozyuma Trabzon’un ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu, 'Tarihine baktığımızda Trabzon’un bölgesinde finans ve ticaret merkezi olduğunu görüyoruz' dedi.

Bu nedenle Türkiye'nin finans sektöründeki bütün taraflarının Trabzon’da buluşmasını önemsediklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, konuk katılımcıların Doğu Karadeniz’in doğası, kültürü ve tarihini de görme imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

Sempozyum, 19-22 Ekim 2016 tarihleri arasında KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince Trabzon’da düzenlenecek.

Kaynak: AA