İstanbul'daki Terör Operasyonu

Gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi 12 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul'da, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yılbaşı gecesi kent genelindeki birçok toplu taşıma aracı ve durağına şüpheli paket bıraktıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, çevik kuvvet otobüsleriyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Çevik kuvvet polisleri eşliğinde hastaneye alınan zanlılar, görüntülerinin alınmaması için yüzlerini kapattı.

Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar otobüslere bindirilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi Fatih, Beyoğlu ve Bahçelievler'deki bazı metrobüs, metro, tramvay ve otobüs durakları ile araçlarına bomba süsü verilmiş çok sayıda şüpheli paketin bırakılmasına ilişkin çalışma başlatmıştı. MOBESE görüntüleri ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, Bahçelievler, Beyoğlu ve Fatih'te 21 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda terör örgütü PKK üyesi oldukları iddia edilen 12 şüpheliyi gözaltına almıştı. Adreslerdeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmişti.
Kaynak: AA