BBP Genişletilmiş İstişare Toplantısı

BBP Genel Başkanı Destici: 'Şu anda Türkiye'nin en temel meselelerinin başında terör meselesi geliyor' 'Ülke içinde ve dışında teröre, PKK'ya geçmişte olduğu gibi bugün de destek verenler var. Maalesef bunları bir türlü içimizde ayıklayamadık'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin en temel meselelerinin başında terörün geldiğini söyledi.

Destici, BBP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Üsküdar'da düzenlenen genişletilmiş istişare toplantısında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının amacının partililerle bir araya gelerek ülke ve dünya sorunlarını tartışmak olduğunu belirtti.

1 Kasım seçimleri sonrasında partinin gidişatı ve faaliyetleriyle de ilgili bilgi paylaşımında bulunacaklarını ifade eden Destici, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylara da değindi.

Terör operasyonlarında ve saldırılarda şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Destici, şöyle devam etti:

'Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Kahramanca mücadele veren asker, polis ve devlet erkanımıza da başarılar diliyorum. Şu anda Türkiye'nin en temel meselelerinin başında terör meselesi geliyor. Türkiye hain PKK terörüyle 30 yıldan fazla süredir mücadele veriyor. Şu anda kapsamlı bir mücadeleye girişilmiş durumda. BBP olarak hain PKK terörüne karşı verilen mücadede devletimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu bir kere daha haykırmak istiyorum.'

Destici, topyekun mücadeleyle artık milletin terör belasından kurtulmasını istediklerini vurguladı.

'Ülke içinde ve dışında teröre, PKK'ya geçmişte olduğu gibi bugün de destek verenler var. Maalesef bunları bir türlü içimizde ayıklayamadık' diyen Destici, bir grup akademisyenin yayımladığı bildiriye de tepki göstererek, şunları kaydetti:

'Geçtiğimiz günlerde de güya akademisyenler adı altında bir güruh, açıklama yaptı. Tabii açıklamanın içeriğine baktığınız zaman devlete itham var, güvenlik güçlerine itham var, hükümete itham var. Dolayısıyla da PKK'ya tek bir laf, tek cümle yok. Yani Çınar'da polis lojmanlarına saldırıyor, polisler, eşleri ve çocukları şehit oluyor. Ben bu alçaklara, hainlere, PKK'ya arka çıkmak için bu açıklamayı yapan sözde akademisyenlere seslenmek istiyorum. Oradaki polis lojmanlarında sivil vatandaşlar, bebekler şehit olurken neredesiniz, neden sesiniz çıkmıyor? Onun için bunlara topyekun millet olarak tepki göstermemiz lazım.'

Toplantıya, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.
Kaynak: AA