Paris'te Fırsat Eşitliği Konferansı

Fransa'da faaliyet gösteren EduMic Derneği tarafından düzenlenen konferansa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul da katıldı

Fransa Senatosunda fırsat eşitliği konferansı düzenlendi.

Fransa'da faaliyet gösteren Edu-Mic Derneği tarafından Fransız senatosunda düzenlenen konferansa çok sayıda öğrenci, sivil toplum örgütü ve konuk katıldı.

Konferansta, Fransa'da eğitim ve iş hayatında fırsat eşitliği konusu meslek gruplarından temsilciler ve öğrencilerin katıldığı oturumlarda ele alındı.

Programın üniversitelerde fırsat eşitliği kısmında Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul kendi yaşam öyküsünden örneklerle, azim ve kendine güvenle Fransa'da göçmen çocuklarının da Fransızlarla eşit şartlara sahip olacağı görüşünü paylaştı.

Özkul, çok az Fransızca bilerek geldiği Fransa'da bugün bir üniversitenin rektörü olduğunu anlatarak gençlere istenirse her zorluğun aşılacağı mesajını verdi.

Açılış konuşmalarını Edu-Mic Derneği Başkanı Sevim Korkut ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı İsmail Demiryürek'in yaptığı konferans, göçmen gençlerin iş ve okul tecrübelerinin paylaşıldığı son oturumla son buldu.

Kaynak: AA