Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfınca, Bayırbucak Türkmenleri'ne 5 tır yardım malzemesi gönderildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı tarafından, Bayırbucak Türkmenlerine un, kömür ve peynir yüklü 5 tır malzeme gönderildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, yardım yüklü tırlar yola çıkmadan önce Erdoğdu Mahallesi'ndeki vakıf binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin ensar vazifesini yerine getiriyor olmanın gönül rahatlığını yaşadığını belirterek, 'Hem Büyükşehir Belediyesi hem vakıf yöneticilerine hem de yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Balta, iç savaştan kaçan 2,5 milyon Suriyelinin Türkiye'de barındığını ifade ederek, 'Ecdadımız bize, ezilen insanlara her zaman yardım elimizi uzatmayı miras bıraktı. Devlet olarak şu ana kadar 9 milyar dolar harcama yaptık. Dünyada insan hak ve özgürlükleri ile ilgili düşüncelerini her zaman ifade edenler ise bu insanlara hiçbir zaman kucak açmadılar. Ensar olmak her kişiye nasip olmaz' diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise 'Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir' hadis-i şerifini anımsatarak, 'Türk milleti nerede bir mazlum varsa onun yanındadır. Bu kampanyaların devamı gelecek' dedi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Karadeniz Bölge Sorumlusu Fahrettin Köroğlu ise Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile toplanan 2 tır un, 2 tır kömür ve 1 tır peyniri bölgeye göndereceklerini söyledi.

Allah'tan yardımların devamının gelmesini dileyen Köroğlu, 'Bize destek olan halkımıza, yardımseverlere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum' ifadesini kullandı.

Tırlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililerin de katıldığı törenin ardından bölgeye hareket etti.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfınca, Bayırbucak Türkmenleri ve Suriye'ye şimdiye kadar 13 tır yardım malzemesi gönderildiği öğrenildi.
Kaynak: AA