Asmmmo 26. Kuruluş Yıldönümü Programı

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 26. kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşma yapan Mehmet Okkalı, "Odamız, tarihi açısından bu dönem, bir inkılap, bir değişim ve bir devrim süreci yaşamıştır. Odamızın kabuğu kırılarak, yeni bir vizyona kavuşulmuştur. Artık sadece meslek ve meslektaş odaklı çalışan bir odamız mevcuttur" dedi.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (ASMMMO) 26. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Kocatepe Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Çok sayıda meslek mensubunun katıldığı programda konuşma yapan ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, "Ankara Mali Müşavirler Odası, sizlerin tercihiyle emin ellerdedir. Odamız, tarihi açısından bu dönem, bir inkılap, bir değişim ve bir devrim süreci yaşamıştır. Odamızın kabuğu kırılarak, yeni bir vizyona kavuşulmuştur. Artık sadece meslek ve meslektaş odaklı çalışan bir odamız mevcuttur. Odamız bünyesinde ilk defa muhasebe müzesi, sosyal ve kültürel alanlar açtık. Bunların yanında, meslektaş ve meslek adaylarının eğitimi için ne gerekiyorsa özverili olarak çalıştık. Göreve geldiğimizden beri, 2 buçuk yıllık sürede 250’ye yakın eğitim, konferans ve seminer yaptık. Odamız bünyesinde uygulamalı bilgisayar, elektronik arşiv, elektronik defter, e fatura eğitimlerini başlattık" diye konuştu.

Meslek mensuplarının sıkıntılarını dile getirmek için siyasi partilerin temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Okkalı, "Bütün siyasi partilere eşit mesafede durduk. Seçimler öncesinde 3 büyük partiden milletvekili adaylarımızı odamıza davet ettik; sizlerin sorunlarını, sıkıntılarını dile getirdik. Şimdi de gidip bu sorunların çözümü için onlarla diyaloğumuzu devam ettiriyoruz. Biz hep ’mesleki itibar’ dedik. ’Gelin bu meslekten beraber para kazanalım, birlik ve beraberlik içerisinde olalım’ dedik" ifadelerini kullandı.

"BU SÜREÇTE BÜYÜK ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIK"

"Bu yorucu ve engelli yolda birçok problemle karşılaştık" diyen Okkalı, şöyle devam etti:

"Biz sadece meslek ve meslektaş mantığıyla hareket ettik. Ama şunu da söylemek isterim ki; bu süreçte büyük engellemelerle karşılaştık. Odamızdaki bazı arkadaşlar, kendi şahsi hırslarını ve gruplarının menfaatlerini önde tutarak, seçim sonuçlarını kabul etmeyerek, ayak oyunları yaparak, öfke ve hırsla hareket ederek, ben ve çalışma arkadaşlarımı başarısız gösterebilmek adına çeşitli etkinlikler yapmaya gayret etti. Ama mesleğimize ve odamıza zarar gelmesine asla izin vermeyiz. Bu öfke ve hır nedir; bir türlü anlayamadık. Bazı gruplar Ankara Odası’nın hizmet başarısını, vizyonunu, yapılan yenilikleri görünce; bu başarının nasıl engelleneceğini düşünerek harekete geçtiler ve oda faaliyetlerini engellemeye çalıştılar. Bizi yıkabileceklerini zannettiler ama çok yanıldılar. Çünkü bizim arkamızda mesleğe sahip çıkan sizler varsınız."

Okkalı’nın konuşmasının ardından, program, ASMMMO Tiyatro Topluluğu’nun gösterisiyle devam etti.
Kaynak: İHA