Arap Medya Birliği İstanbul'da Kuruldu

Arap Medya Birliği'nin, İstanbul'da düzenlenen bir konferansla kurulduğu duyuruldu.

Çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen konferansta konuşan birliğin kurucusu Ala Zari, birliği kurarken Türkiye'de gerçekleri nakletme vizyonuna sahip bir Arap medyası oluşturma fikrinden hareket ettiklerini söyledi.

Zari, birliğin hedefleri arasında, Türkiye'de çalışan Arapları tek bir çatı altında toplama, mevcut Arap kadrolarını belirleme, kurumlar arasında bilgi alışverişini sağlama, üyelerin yeteneklerini geliştirme ve onlara iş imkanı sağlamanın yer aldığını ifade etti.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay da konuşmasında, Türkiye'nin mültecilere destek vermeyi insani görevi olarak addettiğini belirtti ve bunu herkesin yapması gerektiğine işaret etti. Aktay, Türkiye'ye iltica edenlerin mülteci değil ev sahibi olduğunu ifade etti.

Araştırmacı-yazar Hüsam Şakir de 'İstanbul'da bir sürgün medyasının varlığının tarihi bağlamda değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, '19. yüzyılda Arap basınının başkenti Paris'ti, onu daha sonra Londra izledi, şimdi de bu görevi İstanbul yerine getiriyor' dedi.

İranlı siyasi analist ve öğretim üyesi Hasan Haşimyan ise İran'da fakirlik ve işsizlik oranı yüksek olmasına rağmen medyaya çok büyük önem verildiğini belirtti.

Kaynak: AA