Gazze Sınırıındaki Gerginlik

İsrail askerlerinin, Gazze'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2'ye yükseldi.

GAZZE -İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğu sınırında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında yaşanan olaylarda, daha önce öldürüldüğü duyurulan Muhammed Adil Muhammed Ebu Zayed'in (18) yanı sıra, Muhammed Mecdi Kıyta (26) isimli Filistinlinin de yaşamını yitirdiğini, böylece bugün İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 2'ye yükseldiğini' belirtti.

Kudra ayrıca, İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere müdahalesi sırasında 4'ü Gazze'nin doğusunda, 5'i kuzey sınırında ve 2'si de El-Bureyc Mülteci Kampı doğusunda olmak üzere 11 Filistinlinin yaralandığını, çok sayıda Filistinlinin de İsrail askerlerince atılan gazdan etkilendiğini aktardı.

Görgü tanıkları da söz konusu olaylar sırasında Gazze sınırı boyunca çok sayıda İsrail askeri aracının konuşlandığını ifade etti. İsrail askerlerinin Filistinli göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiler kullandığını dile getiren görgü tanıkları, göstericilerin de askerlere taş ve molotofkokteylleri ile karşılık verdiğini anlattı.

- Filistinli genç için cenaze töreni

Bu arada İsrail askerlerince açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Muhammed Adil Muhammed Ebu Zayed için Gazze'de cenaze töreni düzenlendiği bildirildi.

Ebu Zayed, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ve kılınan namazın ardından El-Bureyc Mülteci Kampı mezarlığında toprağa verildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, daha önce İsrail askerlerinin sınırın Gazze tarafındaki taş atan Filistinli gençlere ateş açması sonucu Muhammed Adil Muhammed Ebu Zayed'in öldüğünü ve çok sayıda Filistinlinin yaralandığını belirtmişti.
Kaynak: AA