Mısır-İngiltere İlişkileri

İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi Casson : 'Mısırlı yetkililerle başkent Kahire'de askeri işbirliğini güçlendirme konusunda görüşmeler yapıldı'.

Mısır ile İngiltere arasında askeri işbirliğini güçlendirme konusunda görüşmeler yapıldığı bildirildi.

İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi John Casson yayımladığı yazılı açıklamada, ülkesinin aşırılık ve terörle mücadelede Mısır'la birlikte olduğunu belirterek, 'İki ülke arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de askeri işbirliğini güçlendirme konusunda görüşmelerin yapıldığını' kaydetti.

Açıklamada, 'Mısır ile İngiltere, DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonda müttefik. Birleşik Krallık, Suriye ve Irak'ta bin 800'den fazla askeri operasyon yaptı. Birleşik Krallık askeri operasyonların dışında müttefikleriyle birlikte DAEŞ'e akan finansman kanallarını da kesmeye çalışıyor' ifadelerine yer verildi.

'Irak, Suriye ve Sina Yarımadası'nda DAEŞ terörünün tamamen kökü kazınıncaya kadard rahat olunamayacağı' ifade edilen açıklamada, ayrıca Libya'daki gelişmelere de değinilerek, 'Birleşik Krallık'ın, DAEŞ'le mücadele ve ülkede yeniden istikrarın tesisi için yeni Libya hükümetine destek amacıyla Mısır'la birlikte bir çalışma yapmak istediği' belirtildi.

Kaynak: AA