Eski Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu Açıklaması

'(HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın iddiaları) Hiç kimse bize iftira ve karalamada bulunmasın, kendi yeteneksizliklerini, beceriksizliklerini ve hendekten dolayı sıkışmışlıklarını başkasına iftira atarak kapatmasın'.

Eski Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iddialarına ilişkin, 'Hiç kimse bize iftira ve karalamada bulunmasın, kendi yeteneksizliklerini, beceriksizliklerini ve hendekten dolayı sıkışmışlıklarını başkasına iftira atarak kapatmasın' ifadelerini kullandı.

Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Demirtaş'ın 12 Ocak'taki konuşmasında şahsını ve belediye başkanlığını yürüttüğü dönemi gerçek dışı itham ve beyanlarla hedef aldığını savundu.

Görev yaptığı dönemde, kendisinin il dışında olduğu bir günde 20-25 yıllık alacağı olan belediye işçilerinin haciz kararı aldırdığını hatırlatan Ayanoğlu, şöyle devam etti:

'Aynı gün haczi kaldırıp eşyaları geri aldık. Haczi yapan ilgili icra müdürünü de 'hukuksuz haciz yapmaktan' dolayı şikayet ettik. Savcılık bu icra görevlisi hakkında işlem başlattı. Haczin aynı gün kaldırıldığına dair kararlar Büyükşehir Belediyesinde mevcuttur. Kaldı ki bu işçi alacaklarından dolayı biz 2013 Haziran ayında 33 milyon lira işçi borcu olarak ödedik ve toplamda 350'ye yakın personele ödeme yaptık. Daha önce de 7 milyon lira ödenmişti ve toplamda 41 milyona yakın işçi ödemesi yaptık. Bu konuda bir devrim yaptığımızı herkes biliyor. Sayın Demirtaş hariçten gazel okumasın.'

Ayanoğlu, Mardin Belediyesinden Büyükşehir Belediyesine 153, Artuklu Belediyesine ise 65 personelin devredildiğini aktardı. Norm kadroya ilk kez kendilerinin ulaştığına değinen Ayanoğlu, 2009-2014 döneminde 30 senedir biriken 30 milyon lira vergi borcu ile 25 yıllık işçi alacağı olan 41 milyon lirayı ödediklerini bildirdi.

Mehmet Beşir Ayanoğlu, aynı dönemde önceki yıllarda piyasaya biriken 8 milyon liralık, TEDAŞ'a ise 4 milyon 866 bin liralık borçları ödediklerini belirtti.

Demirtaş'ın iddia ettiği gibi kendi döneminde UNESCO'dan veya Birleşmiş Milletlerden (BM) Mardin Belediyesine para aktarılmadığını ifade eden Ayanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

'İlk önce Sayın Demirtaş, BM ve UNESCO'nun ne iş yaptığını bir anlatsın. Buralardan para gelmediğini anlatsın. 1. Cadde tadilatı için Avrupa Birliği hibe fonundan yapılan proje mukabili Gümrük Bakanlığı ve Mardin Valiliğinin ortaklığı ile para gelmiş ve bu parayı da Valilik ve Bakanlık ihale ile yaptıkları iş karşılığında harcamışlardır. Projede Mardin Belediyesi de ortaktı ama eski Mardin Belediyesi kasasına hiçbir şekilde para girmiş değildir. Sayın Demirtaş bu konuda şahsıma iftira atmakta ve karalama kampanyası yürütmektedir. Bununla ilgili yargı hakkımı da saklı tutuğumu ifade ediyorum. Bu arkadaşlar algı operasyonu yapma noktasında mahirdir. İddia ettikleri hep yalan ve gerçek dışı beyanlardır.'

Ayanoğlu, Mardin'deki tüm belediyelerin borç toplamının 380 milyon lira olduğunu kaydederek, Demirtaş'ın bununla ilgili açıklamasının da gerçekleri yansıtmadığına değindi.

Mehmet Beşir Ayanoğlu, 'Eski Mardin Belediyesinin ödemiş olduğu borç kayıtlardadır. Hiç kimse bize iftira ve karalamada bulunmasın, kendi yeteneksizliklerini, beceriksizliklerini ve hendekten dolayı sıkışmışlıklarını başkasına iftira atarak kapatmasın' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA