BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'Alperenler olarak, Güneydoğu'da son terörist kalana kadar bu hain teröre karşı güvenlik güçlerimizin, devletimizin sürdürmüş olduğu mücadelenin sonuna kadar yanındayız'.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Alperenler olarak, son terörist kalana kadar bu hain teröre karşı güvenlik güçlerimizin, devletimizin sürdürmüş olduğu mücadelenin sonuna kadar yanındayız'' dedi.

Destici, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet amirliği ile lojmanına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınayan Destici, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Terörle mücadele operasyonlarının devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Destici, şunları söyledi:

''Alperenler olarak bu hain teröre karşı güvenlik güçlerimizin, devletimizin sürdürmüş olduğu mücadelenin sonuna kadar yanındayız. Keşke zamanında uyarılarımız dikkate alınsaydı. Müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini, silah bırakmayıp sınır dışına çıkmayacaklarını söylediğimizde uyarılarımız dikkate alınmadı. Ama geçmişe sünger çekiyoruz. Gün birlik ve beraber olma günüdür. Milletimizin tüm ferdiyle birlikte teröre karşı ortak duruş sergilemek ve operasyonlara destek verme zamandır. Bizim BBP olarak net bir duruşumuz var.'

Devletin varlığını ortadan kaldırmayı hedef alarak terörü desteklemeye yönelik ifadeler kullananlar için yasal sürecin işlemesi gerektiğini kaydeden Destici, dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedi.

'Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine de tepki gösteren Destici, ''Sözde aydın taifesine sesleniyoruz. Güneydoğu'da PKK'ya karşı yapılan operasyonların durdurulmasını istemeleri en hafifiyle bir alçaklıktır. Bu alçaklara diyoruz ki, hadi bakalım şimdi de polis lojmanlarına yapılan saldırılar için bir açıklama bekliyoruz. Şimdi cübbelerinizi giyin ve bunun için de bir bildiri yayınlayın. Eğer bu saldırıları lanetlemezseniz alçaklığınız, hainliğiniz tescillenmiş olur. Lojmanlarda ölen polis eşinden, çocuğundan ne istedin ey PKK' diye konuştu.

Bildiride imzası olan akademisyenlerin PKK terör örgütüne sahip çıktığını iddia eden Destici, ''Onlar PKK'nın siyasi sözcüleri ve yurtdışındaki uzantılarıyla ilişki içerisindeler. Eğer değillerse, cesaretleri varsa polis ailelerinin katledilmesine yönelik bir bildiri de yayınlasınlar'' ifadelerini kulladı.

Destici, Sultanahmet'teki saldırıya ilişkin de, ''Ölenler bizim vatandaşımız olmasalar da ülkemizde misafirlerimizdir. Kendi insanımızı kaybetmiş gibi bir üzüntü içinde olduğumuzu ifade ediyorum, başsağlığı diliyorum. Alman Dışişleri Bakanlığının teröre karşı ülkemizle iş birliği tavrını da takdire şayan buluyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Batı medyasının bu saldırıya ilgisiz kaldığını ifade eden Destici, ''Sultanahmet'te katledilenler Alman olmasaydı herhalde daha ilgisiz kalacaklardı'' dedi.
Kaynak: AA