TEKEL Eylemi Davasında Karar

TEKEL işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto için, 1 Nisan 2010'da düzenlenen eyleme katılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, HKP Genel Başkanı Erkan Baş, eski KESK genel başkanları İsmail Hakkı Tombul ve Sami Evren ile çok sayıda sendikacının aralarında bulunduğu 107 kişi, haklarında ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri'' gerekçesiyle açılan davada beraat etti.

TEKEL işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto etmek için, 1 Nisan 2010'da düzenlenen eyleme katılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, HKP Genel Başkanı Erkan Baş, eski KESK genel başkanları İsmail Hakkı Tombul ve Sami Evren ile çok sayıda sendikacının aralarında bulunduğu 107 kişi, haklarında ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri'' gerekçesiyle açılan davada beraat etti.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Son sözleri sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları da eylemin barışçıl bir gösteri ile anayasal hak olduğunu savunarak müvekkillerinin beraatlerini istedi.

Mahkeme, yargılamanın bittiğini bildirerek, sanıklar Şükrüye Ercan, Hasan Cengiz, Şafak Gül ile Furkan Tombul'u üzerilerine atılı suçtan 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırarak, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ayrıca mahkeme, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, HKP Genel Başkanı Erkan Baş, eski KESK genel başkanları İsmail Hakkı Tombul ve Sami Evren ile çok sayıda sendikacının da arasında bulunduğu 107 kişinin beraatine hükmetti.

İddianamede, 111 kişinin, ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri'' iddiasıyla 3 yıl 6'şar aydan 8'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.
Kaynak: AA