Isparta'ya Yurt Müjdesi

Isparta il ve Belediyeleri Yurt yaptırma birliği yönetimi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek, 9 bin 176 metrekare alanda yapmayı planladıkları öğrenci yurdu hakkında bilgiler verdi.

Isparta'ya Yurt Müjdesi
Isparta İl ve Belediyeleri Yurt Yaptırma Birliği Başkanı Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün ve yönetim kurulu üyelerinden Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turan ve Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Isparta İl ve Belediyeleri Yurt Yaptırma Birliği Başkanı Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, birliğin 1970’li yıllardan buyana hizmet verdiğini bu birliğe Isparta Belediyesi’nin de hissedarı olduğunu dile getirirken, İstanbul ve Ankara’da birliğin yurtlarının olduğunu anlattı.

Birliğe ait Zafer Mahallesi’nde 9176 metrekarelik bir alanlarının bulunduğunu ve Isparta Belediyesi’nin ağustos ayı meclisinde yolların ifraz ve tevhid kararı alındığını dile getiren Gözgün, ortak akılla bu alana nasıl bir yatırım yapılabileceğinin ele alındığını aktardı. 500-600 kişilik yurt yapımı için 3 alternatif çalışma üzerinde durduklarını ve bunların, yap-işlet-devret, kat karşılığı ya da tamamen birlik tarafından yapılarak işletilmesi olduğunu belirten Gözgün, çalışmaların tamamlandığını ve Isparta’daki yurt sorununa bir nebze olsun çözüm oluşturmak istediklerini belirtti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Isparta Belediyesi olarak gereken imar düzenlemelerinin yapılacağını ve konunun çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

Birliğin ortaya koyduğu düşüncenin amacına uygun olduğunu belirten Günaydın, “Doğru bir karar. Böyle bir yatırım çocuklarımız, okuyanlarımız için de bir moral kaynağı olacaktır. Seve seve yardıma hazırız. Bu heyecanınıza ortak olmak istiyoruz. Yapmış olduğunuz bu ziyaret ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA