Irak'taki Çatışmalar

Koalisyon güçleri destekli ordu birlikleri, Ramadi kentinin kuzeyindeki ElBuise bölgesini ele geçirdi Bağdat'ın çeşitli bölgelerindeki şiddet olaylarında 1'i asker 7 kişi hayatını kaybetti.

Irak ordusunun, Enbar'ın merkezi Ramadi kentinin kuzeyindeki El-Buise bölgesinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Enbar Operasyonları Komutanı İsmail el-Mahlavi, yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerince havadan destekli Irak ordu birliklerinin, terör örgütü DAEŞ kontrolündeki El-Buise bölgesine yönelik düzenlediği operasyonda, DAEŞ militanlarıyla girilen şiddetli çatışmanın ardından bölgeyi ele geçirdiğini belirtti.

Mahlavi ayrıca çatışmada 13 DAEŞ unsurunun ölü olarak ele geçirildiği, diğerlerinin ise firar ettiği bilgisini paylaştı.

Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi de çatışmalar sırasında 7 asker ile orduya destek veren aşiret güçlerinden bazılarının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bu arada, başkent Bağdat'ın güneyindeki El-Latifiye nahiyesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce güvenlik noktasına açılan ateş sonucu 1 askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Eş-Şeyh Ömer, Eş-Şa'b, El-Ubeydi ve Hayyu'l Cihad semtlerini hedef alan bombalı saldırılarda ise 6 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı aktarıldı.
Kaynak: AA