Başkan Uğur'a Plaket
Tarım ve hayvancılığa katkılarından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a plaket verildi.

KAZ DAĞLARI’NIN BALI TÜRKİYE MARKASI OLACAK
Balıkesir’in tarım ürünleri bakımından zenginliğine dikkat çeken Başkan Ahmet Edip Uğur, bal üretiminde farklı bir projenin altına imza atmak istediklerini söyledi.
Kaz Dağları’nın balını Türkiye markası haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Uğur, “Arıcılarımıza polen tuzaklı kovan altlığı desteği verdik. Şimdi örnek bir arıcılık yapmak istiyoruz. . Arıcılarda görsün, bal üretiminin, polen veriminin nasıl artırıldığını. Katma değeri yüksek ürün üretmek gerekir. Düz arıcılıkla olmuyor bu iş. Kaz Dağları’nın balını Pervari Balı gibi tüm Türkiye’ye tanıtıp marka hale getirmeliyiz. Sonuçta Kaz Dağları’nda 300 çeşit endemik bitki var ve bu özelliği bölgeyi farklı kılıyor” dedi.
Balıkesir’deki süt üretimi konusunda üretici birliklerinden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hayvan sayısından ziyade mevcut hayvan varlığından elde edilen süt üretiminin arttırılması gerektiğinin altını çizdi. Hayvancılıkta teknoloji kullanımıyla üretimin arttırılabileceğini kaydeden Başkan Uğur, “Günlük süt üretimini arttırmamız lazım. Şu anda bir inekten günde 15 kilo süt alınıyor. Avrupa’da bu oranın 30 litre. Teknolojiyi iyi kullanırsa verimi de üst seviyelere çıkarırız” dedi.
Balıkesir’e merkezi hükümetin verdiği tarımsal destekler konusunda da bilgi veren Başkan Uğur, “Balıkesir, Türkiye nüfusunun yüzde 1.5’nu oluşturuyor. Ancak tarımsal desteklerin yüzde 2. 5’ni alıyor. Bu desteklerden azami şekilde istifade ediyoruz. Balıkesir, şu anda hayvan başına alınan destek en fazla il. Bunun böyle devam etmesini diliyoruz” dedi.
