Bakan Bozdağ: CHP terörü destekliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ," CHP başka ülkelerin ana muhalefet partisi mi?" diye sordu.

Bakan Bozdağ: CHP terörü destekliyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Anadolu Ajansına gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP'nin terörü destekleyen bir yapı olduğunu ve bölücü örgüt PKK'yı destekleyen akademisyenlerin aydın falan olmadığını söyledi.

İşte Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu akademisyenler açıkça terörü destekliyor. Teröre karşı tüm siyasetçiler ortak bir tavır almalı.

Akademisyenler, STK'lar bir terör olayı olduğunda terör örgütüne göre muamele yapıyorlar.

Kılıçdaroğlu Beyazıt Öztürk'e kızıyor. Sen teröre teröriste bir şey demiyorsun. Terör örgütü PKK'ya bunlar destek veriyor.

CHP nerede bir terör eylemi varsa CHP'nin milletvekilleri orada.

Türkiye ile İsrail arasında problem var. İsrail'i destekliyorlar. Rusya ile problem yaşanıyor Rusya haklı. Esed haklı, Irak haklı. CHP hep Türkiye karşıtlarının yanındadır.

Kendi ülkesiyle ihtilaflı olan ne kadar dış politika konusu varsa bunların tamamında kendi ülkesini haksız görüp karşı ülkeleri haklı gören bir yaklaşımı sadece söylemleriyle değil eylemleriyle ortaya koyuyor. O zaman sormadan edemiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin anamuhalefet partisi mi, başka ülkelerin anamuhalefet partisi mi?

Bakan Bozdağ: CHP terörü destekliyor

'ROKET ATANLARA SÖYLEYECEK SÖZ YOK MU?'

Son günlerde bazı akademisyenlerin birtakım açıklamalar yaptığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

'Eminim ki bu akademisyenlerin önemli bir kısmının o bölgede yaşananlardan haberi yok. Gidip gördüklerini zannetmiyorum. Doğru dürüst bir Şırnak, Cizre, Silopi ziyareti yaptıklarını, Sur'da ne olup bittiğini gözlemlediklerini düşünmüyorum. Sadece kendilerine kim ne aktarıyorsa onlar üzerinden bir değerlendirme yaptıklarını düşünüyorum. Ama gitsinler baksınlar. Olay yerlerini, terör eylemlerinin olduğu yerleri değerlendirsinler. Siz bir hastaneye roketlerle saldırıyorsunuz. Onlarca roket atıyorsunuz. O hastanede doktorlar, ebeler, hemşireler, sağlık personeli oradaki insanların sağlığı için çalışıyor. Roketler atılıyor. Roket atanlara söyleyecek hiçbir sözünüz yok mu?'