Azerbaycan'da Zam Protestoları

Temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamları protesto etmek için farklı illerde gösteriler düzenlendi Siyezen ilinde yapılan gösteride, 55 kişi gözaltına alındı.

Azerbaycan'da Siyezen, Lenkeran, Fuzuli, Ağcabedi ve Ağsu illerinde temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamlar protesto edildi.

Azerbaycan Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığından yapılan ortak açıklamada, Siyezen ilinde bir grup vatandaşın izinsiz gösteri düzenlediği ve polisle göstericiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

Çatışmada bazı polislerin yaralandığı, iki polis aracının tahrip edildiği, 55 göstericinin ise gözaltına alındığı kaydedildi.

Lenkeran ilinde yapılan gösteride vatandaşlar gıda ürünlerine yapılan zamları ve balık avına getirilen kısıtlamaları protesto etti. Bakü yolunu bir süre kapatan göstericiler, yetkililerin iknası sonrası dağıldı.

Fuzuli, Ağcabedi ve Ağsu illerinde de benzer nedenlerle gösterilerin düzenlendiği belirtildi.

Azerbaycan'da 21 Aralık 2015'te dalgalı kur sistemine geçilmesinin ardından ulusal para birimi manat, dolar karşısında yüzde 47,63 değer kaybetmiş, daha sonrasında birçok temel ihtiyaç maddesine zam yapılmıştı.

Kaynak: AA