AK Parti Kampı Esnafı Mutlu Etti

Afyonkarahisar'da iki gün süren AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, kentteki esnafın yüzünü güldürdü Misafirler, memleketlerine dönerken Afyonkarahisar'ın meşhur ürünlerinden lokum, kaymak ve sucuğa ilgi gösterdi

CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'da iki gün süren AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, ildeki esnafın yüzünü güldürdü.

AK Parti'nin hafta sonu gerçekleştirilen toplantısına, milletvekilleri, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile MYK üyeleri katıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen partililer, kent merkezini gezerek Afyonkarahisar'ı tanıma fırsatı buldu. İki günlük kampın ardından memleketlerine dönen partililer, yanlarında özellikle Afyonkarahisar'ın en meşhur ürünlerinden sucuk, lokum ve kaymak götürmeyi ihmal etmedi. Ürünlerin yoğun ilgi görmesi esnafı da sevindirdi.

Afyonkarahisar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Aldülkadir Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın, şehir ve esnaf açısından olumlu olduğunu söyledi.

Toplantının Afyonkarahisar’da olmasının kente canlılık getirdiğini aktaran Konak, 'Özellikle gıda sektöründe sucuk, lokum, şekerleme gibi ürünler yoğun ilgi gördü. Toplantı Afyon'un tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı sundu' dedi.

AK Parti'nin böylesine önemli bir toplantı için Afyonkarahisar'ı tercih etmesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Konak, şöyle devam etti:

'Sayın Başbakanımızın Afyonkarahisar'a gelmesini sadece Tütkiye değil, tüm dünya duydu. Dünyada şehrimizin ismi duyuldu. Bu açıdan çok önemli bir organizasyon. Afyonkarahisar mermerin, zaferin, termalin ve lezzetin başkenti. Esnaf ve sanatkar açısından büyük faydası oldu. Misafirlerimiz memleketlerine giderken lokum, sucuk götürdü. Bu da bizim ekonomimize katkı oldu. Bu ürünlerin tanıtımı da yapıldı. Hafta sonu Uzunçarşı'daki şekerciler ve sucukçularda adeta kuyruk vardı. İnşallah bundan sonra da bu toplantı burada yapılmaya devam eder.'

Esnaf Ahmet Önder de toplantının Afyonkarahisar'da yapılmasının hem ticari hem de tanıtım açısından kent için çok önemli olduğunu anlattı.

Şekerleme üreticisi Necdet Altınay, iş yerinde hafta sonu yoğunluk yaşandığını ifade ederek, 'Misafirlerimiz Afyonkarahisar'ın kaymağı meşhur olduğu için genellikle kaymaklı ürünleri tercih ediyor. Kaymak, kaymaklı lokum, kaymak şekeri ve ekmek kadayıfı ilgi görüyor. Diğer renkli şekerler, akide, pişmaniye de hediyelik olarak alınıyor. İşlerimiz çok yoğundu, hatta Afyon trafiği bile yoğundu' diye konuştu.
Kaynak: AA