'Torba Kanun' Genel Kurulda

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

TBMM Genel Kurulunda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Tasarının tümü üzerinde soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'da erken emekliliği teşvik uygulamasının daha önce başka kurumlarda da uygulandığını, bunun normal bir uygulama olmadığını ancak bir ihtiyaçtan kaynaklandığını belirtti.

Yılmaz, 2023'teki kişi başına 25 bin dolar hedefini yakalama niyetinde olduklarını, bunun zor olduğunu, ancak hep birlikte bunun için çalışmak gerektiğini söyledi. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilip ihraç edilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, 'Bunu birlik ve beraberlik içinde yapacağız' diye konuştu.

Yurt dışında paralı askerlik yapanlar için normal askerlik yolunun kapalı olmadığını, isteyenlere üniforma yolunun açık olduğunu kaydeden Yılmaz, 'Biz 6 bin avrodan bin avroya düşürmeyi gördük, başka bir iktidar gelir sıfırlarsa başımız gözümüz üstüne' dedi.

Çözüm sürecine karşı çıkanlara hakaret etmediklerini ifade eden Yılmaz, 'Barıştan kim rahatsız olur? Biz istiyoruz ki barış, kardeşlik olsun. 80 milyon insan temel vatandaşlıkta eşit olsun ve ülkeye bağlılığı kanunda kalmasın, gönülden gelsin. Bunu söylemenin ne zararı var. Biz bunun doğru bir tercih olduğunu söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. 80 milyon eşittir, birdir, kardeştir. Bunların hiç birisinin diğerine üstünlüğü yoktur. Ancak 'bu Meclis kabul etse de etmese de ben bildiğimi yaparım' demenin hukukta yeri yoktur' değerlendirmesinde bulundu.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından ara verildi. Verilen aradan sonra komisyonun yerine oturmaması üzerine, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.
Kaynak: AA