Şanlıurfa Fuar Alanına Kavuşuyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) arasında 85 bin metrekarelik fuar merkezinin protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak dev fuar merkezi Karaköprü ilçesindeki Batıkent Mahallesinde yapılacak.

Alt yapı ve peyzaj düzenlemesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek alanın hayırlı olmasının dileyen Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin dışa açılması, markalaşması ve tanıtımı konusunda fuarın önemine değindi.

Çiftçi, projeyi kısa sürede tamamlamayı planladıklarını aktararak, 'Yeri belirlenen, planlaması yapılan ve tahsis işi tamamlanan fuar alanı projesine Allah'ın izni ile bugün başlıyoruz. Projenin Şanlıurfa'mız için dışa açılmanın, markalaşmanın, tanıtım gerçekleştirmenin önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum. Şanlıurfa artık bölgede parlayan bir yıldız durumunda. Şanlıurfa huzuruyla, verimli topraklarıyla, üretecek olan ham maddesi ve işletecek değerli markalarıyla bu fuarın ilimize çok değerli katkıları olacağına inanıyorum' dedi.

ŞTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin ise kentte fuar alanı olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayarak, projenin büyük bir ihtiyacı ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA