Kılıçdaroğlu'ndan Beyazıt Öztürk'e tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bir televizyon programında kadın öğretmen çıkıp 'çocuklar öldürülmesin' diyor, programı yapan sanatçı arkadaş özür üzerine özür diliyor. Niye özür diliyorsun, yürek yok mu sende, cesaret yok mu? Kimi üzdün? Üzsen üzsen çocuk katillerini üzersin bırak da üzülsünler' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Beyazıt Öztürk'e tepki
Kılıçdaroğlu'ndan Beyazıt Öztürk'e tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

- Hemen yayın yasağı geliyor. Biz doğruları nereden öğreneceğiz. Bütün dünya bilecek, sen bilmeyeceksin. Bütün dünya okuyacak sen okumayacaksın. Sultanahmet patlamasıyla da bir kez daha ortaya çıkmıştır ki bu hükümet Türkiye'yi yönetemiyor, yönetemez.

- Bu hükümet Türkiye'yi yönetemez. Bunlar Türkiye'nin başını belaya sokarlar.

- Gazeteciler yazdı mı, konuştu mu hapse atıyorsunuz.

- Hangi ahlak hangi erdem? Birisinin ekmeğiyle nasıl oynarsınız? Nasıl bir gazetecinin işine son vereceksin diye baskı yaparsın? Gazetelere ve televizyonlara el koydular. Başlarına 30-40 bin liraya kayyumlar atadılar. Ve bunlar Türkiye'de oluyor. Sizin bunları bilmeniz lazım. Ülke bir ayrışmaya doğru gidiyor ve bunlar ülkeyi yönetemiyor.

- Havuz medyası ne olsa paralel yaptı diyor. Neden izin veriyorsun madem onlar yaptı askerin var polisin var.

- Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Farklı görüşlerin tamamını zenginlik olarak görüyoruz.

- 13 yıldır tek başlarına yönetiyorlar. Terörsüz aldığın ülkede terör var.

- Hitler'in Almanyası'nda ne yaşandıysa aynı şeyler yaşanıyor.

- Düşünmek nerdeyse yasaklanacak, konuşmak zaten yasak. Böyle bir demokrasi olabilir mi?

'NİYE ÖZÜR DİLİYORSUN, YÜREK YOK MU SENDE?'

- Bir televizyon programında kadın öğretmen çıkıp 'çocuklar öldürülmesin' diyor, programı yapan sanatçı arkadaş özür üzerine özür diliyor. Niye özür diliyorsun, yürek yok mu sende, cesaret yok mu? Kimi üzdün? Üzsen üzsen çocuk katillerini üzersin bırak da üzülsünler

- Ne zaman çocuklar öldürülmesin demek terör propagandası oldu. Şimdi o savcıya sormak istiyorum şehirleri terör örgütü silah deposu haline getirirken valilere dokunmayın talimatı verenlere neden soruşturma açmıyorsun?

- Son 5 ayda 58 çocuk öldü. Çocukların, kadınların, sivillerin ölmesini istemeyiz. Şehitlerimiz geliyor içimiz kan ağlıyor.