GGC Başkanı Ay Açıklaması

'Bugün Gaziantep kamuoyu GGC'nin projelerini takdir ediyorsa bu doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesidir'.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, göreve geldikleri günden itibaren gazetecilerin sosyal hayatına katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Ay, cemiyet binasında düzenlediği basın toplantısında, TOKİ ile ortaklaşa hayata geçirdikleri toplu konut projesi ve bu yıl ikincisini düzenledikleri ödül töreni hakkında bilgiler verdi.

Konut projesinin bir başarı hikayesi olduğunu belirten Ay, 'Meslektaşlarıma bizlere olan inancından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarı ekip işidir ve asla tesadüf değildir. Hep birlikte hedefe koşarken birtakım zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Zira başarıları değerli kılan da bu zorluklar karşısında kazanılan zaferlerdir. Biz ekip olarak her projede büyük düşündük. Kısır çekişmeler içinde bulunmamaya özen gösterdik. Bugün Gaziantep kamuoyu GGC'nin projelerini takdir ediyorsa bu doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesidir' dedi.

Toplu konut projesinde kayıtları sadece GGC üyeleri ile sınırlı tutmadıklarına dikkati çeken Ay, bu işten ekmek yiyen herkesin projeden faydalanabileceğini kaydetti.

Ay, projenin detayları hakkında ise şu bilgileri verdi:

'TOKİ projemizin yeri Beykent'tedir ve yeri resmi olarak imzalanmıştır. 10 gün içinde ihaleye çıkacak olan projemizi Gaziantep'ten veya başka bir yerden bir firma alabilir. İhalesi 10 gün içinde netlik kazanınca bunu öğreneceğiz. Binaların temeli nisan ayında atılacak ve 2016 sonuna kadar kaba inşaat bitirilmiş olacak. 2017'de de evlerimiz teslim edilecek. Binalar 6 kat olacak. Binaların dış cepheleri Gaziantep'e özgü taşlarla kaplanacak. Ankara'daki görüşmelerimizde evlerin balkon ve mutfaklarının geniş olması talebinde bulunduk ve onlar da uygun gördüler. 250'si 3+1, 100'ü de 2+1 olmak üzere toplam 350 konut yapılacak. Önümüzdeki günlerde konutların yerini basın mensuplarımız ile gezeceğiz. Çalışan gazeteci emekçi arkadaşlarımızın sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla yapılan konut projesini hala içine sindiremeyen ve kabul etmek istemeyenlere şunu söylemek istiyorum; gözünü kapatan sadece kendine gece yapar.'

Görev süresi boyunca GGC'yi kurumsal bir yapıya kavuşturmak amacıyla birçok yeniliği hayata geçirdiklerini ifade eden Ay, bundan sonra da yeni projelere devam edeceklerini vurguladı.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri basın ödülleri yarışmasıyla ilgili de bilgi veren Ay, haber, röportaj, köşe yazısı, sayfa tasarımı, haber fotoğrafı, spor fotoğrafı, televizyon programı ve radyo programı alanlarında düzenlenen yarışmaya 150'nin üzerinde başvuru aldıklarını söyledi.

Eserlerin değerlendirdiğini aktaran Ay, 'Dereceleri tamamen jüri belirleyecek ve benim ya da yönetimimin bu derecelendirmeye herhangi bir etkisi olmadı, olamaz. Çıkan sonuçlardan henüz haberimiz yok. Yarışmada, birinci olanlara fotoğraf makinesi, ikinci olanlara dizüstü bilgisayar, üçüncü olanlara da akıllı telefon ve mansiyon ödülüne layık görülenlere de tablet hediye edilecek' diye konuştu.
Kaynak: AA