Erdoğan-Cameron Görüşmesi

İngiltere Başbakanlığı: 'Görüşmede, terörle mücadelede kararlılığın önemi vurgulandı'.

İngiltere Başbakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasındaki telefon görüşmesinde terörle mücadelede kararlılığın öneminin vurgulandığını bildirdi.

İngiltere Başbakanlığından telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, 'İngiltere Başbakanı Cameron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bugün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili taziyelerini iletmek üzere aradı' ifadesi kullanıldı.

Terörle mücadelede kararlılığın öneminin vurgulandığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cameron'ı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili bilgilendirdiği belirtildi.

Görüşmede Cameron'ın, saldırının sorumlusunun tespitinde ülkesinin desteğini sunduğu aktarılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

'Suriye krizi dolayısıyla sığınmacılara Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerin verdiği desteğe ve önemli çalışmalara dikkat çekildi. Erdoğan ve Cameron, yaklaşan Londra Suriye Konferansı'nı ve bu konferansın başarıya ulaşması için yakından çalışılmasını görüştüler.'
Kaynak: AA