En başarılı siyasetçi Erdoğan seçildi

Türk halkına göre 2015’te yılın ‘En Başarılı Siyasetçisi’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

En başarılı siyasetçi Erdoğan seçildi
Araş­tır­ma ku­ru­lu­şu Aka­de­met­re'nin ger­çek­leş­tir­di­ği "2015 Yı­lı­nın EN'le­ri Araş­tır­ma­sı", Türk hal­kı­nın dün­ya­da ve Tür­ki­ye'de yı­lın ki­şi­le­ri, olay­la­rı, ku­rum­la­rı ve ge­liş­me­le­rin­de ne­le­ri önem­li gör­dü­ğü­nü sap­ta­dı. "2015 Yı­lı­nın EN'le­ri Araş­tır­ma­sı"nda, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan yüz­de 36,8 ile yı­lın si­ya­set­çi­si se­çil­di. 2015'te "Yı­lın En Önem­li Ola­yı" yüz­de 20,4 ile 1 Ka­sım ge­nel se­çi­mi ol­du. Bu­nu yüz­de 11,2 ile An­ka­ra'da­ki te­rör sal­dı­rı­sı, yüz­de 10,7 ile 7 Ha­zi­ran ge­nel se­çim­le­ri iz­le­di. Araş­tır­ma­da ge­çen yıl Tür­ki­ye'nin dış po­li­ti­ka­sı­nı et­ki­le­yen en önem­li olay da so­rul­du. Bu­na gö­re Rus­ya'nın Su­ri­ye'ye doğ­ru­dan mü­da­ha­le­si yüz­de 24,4 ile 2015 yı­lın­da Tür­ki­ye'nin dış po­li­ti­ka­sı­nı et­ki­le­yen en önem­li olay se­çil­di. Ay­nı ko­nu­da, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri’­nin (TSK) Su­ri­ye'de DA­EŞ mev­zi­le­ri­ni bom­ba­la­ma­sı yüz­de 18,4 ile ikin­ci sı­ra­da yer alır­ken, he­men ar­dın­dan yüz­de 14,4 ile çö­züm sü­re­ci­nin so­na er­me­si gel­di.

Araş­tır­ma­ya gö­re dün­ya­da 2015'e dam­ga­sı­nı vu­ran en önem­li olay yüz­de 19,2 ile "DA­EŞ'in te­rör sal­dı­rı­la­rı" ol­du. Bu ola­yı yüz­de 16,4 ile "Av­ru­pa ve Or­ta Do­ğu ül­ke­le­ri­ne göç­men akı­nı", yüz­de 15,2 ile de "Av­ru­pa ve Or­ta Do­ğu ül­ke­le­ri­ne te­rör sal­dı­rı­la­rı" iz­le­di.

Cumhurbaşkanıyüzde 36,8 ile birinci oldu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Yılının En’leri Araştırması’nda aldığı yüzde 36,8 oy oranı ile birinci seçildi.

Büyükelçilere paralel mesajı

Türkiye’nin yurt dışında görevli büyükelçileri, 8. Büyükelçiler Konferansı için Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilere bugün yemek verecek. Erdoğan’ın büyükelçilere; mülteci sorunu karşısında insan odaklı yaklaşım ve paralel yapı ile mücadelede direktif mahiyetinde mesajlar vereceği belirtiliyor.

En gu­rur du­yu­lan isim Aziz San­car


No­bel Kim­ya Ödü­lü'nü ka­za­nan Prof. Dr. Aziz San­car, araş­tır­ma­da 2015 yı­lın­da "Tür­ki­ye'nin En Gu­rur Du­yu­lan İs­mi" ol­du. San­car, araş­tır­ma­da "Bi­lim Ala­nın­da En Ba­şa­rı­lı İsim" de se­çil­di. Söz ko­nu­su sı­ra­la­ma­da San­car yüz­de 38 ile bi­rin­ci ol­du.