Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları

Mardin'de düzenlenen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın ortaokullarası il finali yapıldı Yarışmanın birincisi, Artuklu ilçesinden öğrenci Suphiye Bölünmez: 'Mardinli olan Aziz Sancar, emeğiyle bunu başardı, biz de onun gibi olabiliriz. Hedefimiz onun yolunda ilerlemektir'

Mardin'de düzenlenen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın ortaokullararası il finali yapıldı.

Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısını ifade etmek ve bu tür başarılarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın ortaokullararası il finali Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İl finaline 3'er gruplar halinde 10 ilçeden toplam 30 ortaokul öğrencisi katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman yaptığı konuşmada, 2015 yılında Mardin'in terör olaylarıyla anılmasından büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın bu süreçte Nobel Kimya Ödülü almasının sevindirici olduğunu söyledi.

Şişman, olimpiyatların lise ve ortaokul olarak iki aşama şeklinde yapılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Aziz Sancar'ın Savur'da ortaokulda eğitim görüp, Mardin Lisesi'nde mezun olduktan sonra 2015 yılında kimya dalında ülkemizin gururu olan büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıyla öğrencilerimize örnek oldu. Zor şartlar altında, imkansızlıklar içerisinde başarının insanları nerelere getirebileceğini, Savur gibi küçük bir ilçemizde doğup dünyaya nasıl imza atılabileceğini bize kanıtladı, bize rol model oldu.'

Birinci olan Artuklu ilçesinden Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asya Beşenk, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Mardinli olan Aziz Sancar, emeğiyle bunu başardı, biz de onun gibi olabiliriz. Hedefimiz onun yolunda ilerlemektir' dedi.
Kaynak: AA