GÜNDEM / 11 Ocak 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Fayez Al-Sarraj ile yemekte bir araya gelecek, ardından Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/13.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Orta Vadeli Programı (2016-2018)' açıklayacak. Toplantıya, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra kamu kuruluşlarının üst düzey yöneticileri de katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 8. Büyükelçiler Konferansı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin merkez teşkilatında ve dış temsilciliklerinde görevli büyükelçilerin katılımıyla Dışişleri Şehitliği'ni ve Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 8. Büyükelçiler Konferansı'nın resmi açılış törenine katılacak, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile ayrı ayrı görüşecekler.

(Ankara/09.30/10.00/11.00/13.15/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, TOBB Sosyal Tesisleri'nde 'TOBB Çevre ve Enerji Verimliliği Projesi' açılış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikindi namazına müteakip Şehit Polis Memuru Buhari Ağçelik'in cenaze namazına katılacak.

(Malatya/14.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İran'daki Suudi Arabistan'a ait diplomatik misyonlara yapılan saldırılara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Riyad/Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve İhvan Hareketi mensuplarının da aralarında bulunduğu 49 kişinin yargılandığı Albay Vail Tahun suikastı davasının duruşması takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 yılı kasım ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine Müsteşarlığı, 2015 yılı aralık ayı Merkezi Yönetim İç Borç Verilerini açıklayacak.

(Ankara/17.30)

SPOR

1- FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülünün sahibi İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek gala töreninde açıklanacak.

(Zürih/19.30)

2- Futbolda Ziraat Türkiye gruplarında 3. hafta 6 maçla tamamlanacak.

-A Grubu'nda Şanlıurfaspor-Amed Sportif Faaliyetler, B Grubu'nda Büyükçekmece Tepecikspor-Eskişehirspor, H Grubu'nda da Antalyaspor-Tuzlaspor karşı karşıya gelecek.

(Şanlıurfa/16.00/İstanbul/13.30/Antalya/19.30) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunun ilk yarısı, Muratbey Uşak Sportif-Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes müsabakalarıyla sona erecek.

(Uşak/19.00/İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA