Suudi Arabistan'daki İdamlar

Pakistan'ın Suudi Arabistan ile İran arasında arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğu bildirildi.

Pakistan Başbakanı’nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Pakistan’ın, Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilimin düşürülmesinde arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu bildirdi.

Aziz, Lahor'da katıldığı bir programın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve İran arasındaki ilişkilerin gergin olduğunu belirterek, Pakistan'ın arabuluculuk rolü oynamak için hazır olduğunu ve uygun zamanı beklediğini söyledi.

Aziz, şunları kaydetti:

“Bazı mezhepsel uyuşmazlıkların patlak vermesini istemiyoruz. Bu nedenle, söylenen her kelimeye dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca, teröristlerin de iki ülke arasındaki gerginlikten faydalanmasını arzu etmiyoruz.”

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ocak’ta aralarında Suudi Arabistan vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Riyad yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA