Kerkük'te 3 Spyker Katliamcısı Yakalandı

Irak'ın Kerkük kentinde Spyker Askeri Üssü'ndeki katliama karışan 3 DAEŞ militanı yakalandı.

Irak'ın Kerkük vilayetinde güvenlik güçleri tarafından yapılan baskınlar sonucu Salahaddin vilayetinin merkez kenti olan Tikrit'in kuzeyindeki Spyker Askeri Üssü'ndeki katliama karışan 3 terör örgütü DAEŞ militanının yakalandığı belirtildi.

Kerkük Polis Müdürü Hattap Ömer, yaptığı basın toplantısında, 'Kent merkezine iç göçmen kılığında geldikleri tespit edilen ve Spyker Askeri Üssü'ndeki askerlerin kurşuna dizilmesinde bulundukları tespit edilen 3 kişinin bulunduğu evlere baskın düzenlendi. Yaptığımız baskında ilk önce bir militan gözaltına alındı. Söz konusu kişi hakkında yapılan soruşturmada Spyker cinayetinde iştirak ettiğini ve diğer iki arkadaşının da Kerkük'te olduğunu itiraf etti' ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan kişinin ifadesi doğrultusunda operasyon ve çalışmaların yoğunlaşmasından sonra diğer iki militanın da kısa süre içerisinde yakalandığını belirten Ömer, ' İki militan da Spyker Askeri Üssü'ndeki toplu katliamda yer aldıklarını itiraf ettikten sonra yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi' dedi.

DAEŞ, 12 Haziran 2014 yılında Salahaddin ilinin Tikrit kentinde yer alan Spyker Askeri Üssü'nü ele geçirdikten sonra orada eğitim alan bin 700 askeri öğrenci ve güvenlik görevlisini topluca kurşuna dizmişti.
Kaynak: AA