Yemen'deki Olaylar

Koalisyon güçlerinin başkent Sana ve İbb kentlerinde düzenlediği saldırılarda 12 kişi öldü, 54'ü yaralandı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların, Yemen'in başkenti Sana ve İbb kentlerinde düzenlediği saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiği, 54'ünün yaralandığı bildirildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre koalisyon uçakları, İbb'in Yerim ilçesinde bir yerleşim yerini hedef aldı. Sivillere ait 6 evin zarar gördüğü ve saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 54'ünün yaralandığı ifade edildi.

Koalisyon güçleri Sana'da ise Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçlerinin mevzilerine yönelik 25 hava saldırısı düzenledi. Saldırıların çoğunlukla Ed-Deylemi Askeri Üssü, El-Hafa Karargahı ve Havacılık Fakültesi'nde yoğunlaştığı kaydedildi. Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

Öte yandan SABA haber ajansı Sana'daki hedeflere yönelik hava saldırılarında bir çocuk hastanesinin isabet aldığını ve 2 çocuğun hayatını kaybettiğini iddia etti. Es-Sebin meydanı yakınlarındaki hastanenin başhekim yardımcısı Hilal el-Bahri'ye dayandırılan haberde, koalisyon jetlerinin operasyonu sırasında hastanenin de isabet aldığı ve 2 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.
Kaynak: AA