Tgb'den Teröre Tepki Eylemi

PKK terör örgütü tarafından Dağlıca’da gerçekleştirilen terör eyleminin ardından Muğla’da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından PKK terör örgütü ve destekçileri kınandı.

Tgb'den Teröre Tepki Eylemi
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Sınırsızlık meydanından başlayan yürüyüş yine Sınırsızlık meydanında son buldu. Yürüyüş esnasında ‘Hepimiz Mehmediz, PKK’ya yeteriz’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ‘Mustafa Kemal’in Askerleri Meydanda’ ve ’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı.

TGB Muğla İl Başkanı Yıldırım Gençer yaptığı açıklamada, “Dün akşam saatlerinde yüreğimizi yangın yerine çeviren haberler geldi. PKK’nın alçakça pususuyla Mehmetçiklerimizi şehit verdik. Yüreği, Mehmetçik ile beraber atan milletimiz acı ve öfkeyle dolu. Sabrını ve umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkımız isyan noktasındadır. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir. AKP-PKK ortaklığının ABD güdümündeki ‘açılım’ barış getirmedi, ülkemizi kanlı süreçlerin içine itti. Emperyalizm destekli bölücü teröre karşı kararlığımız kesindir. Teröre karşı titrek tavır olmaz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre karşı mücadelesi, sonuna kadar haklı ve meşrudur. Daha da kararlı bir şekilde terör örgütü PKK’nın üzerine gidilmelidir. Terörü bitirecek olan çözüm, Mehmetçiğin amansız mücadelesi ve halkımızın birlik ve kardeşliğini tesis etmektir. Güneydoğu’da halk, PKK’nın eylemlerine karşı çıkmaktadır. İhanet büyük olabilir. Ama kararlılığımız daha da büyüktür. Türkiye’yi bölmeye kalkanlar değil, birleştirenler kazanacaktır. PKK’dan korkmuyoruz, çünkü hepimiz Mehmediz ve Mehmetçik mevzisindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA