Omek Yeni Dönem Kayıtları Başladı

Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) 2015-2016 yeni dönem kayıtları başladı.

Omek Yeni Dönem Kayıtları Başladı
Onlarca branşla birlikte yeni döneme merhaba diyecek olan OMEK’te kesin kayıtların Ekim ayına kadar süreceği belirtildi. Ön kayıtların yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan yetkililer, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezi’ne başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

DİKKAT ÇEKEN BRANŞLARDA EĞİTİMLER VERİLECEK

Türkiye’nin halk üniversitesi olarak adından söz ettiği OMEK, yeni dönemde dikkat çeken branşlarla eğitim hayatına başlıyor. Eğitimler, OMEK Merkez binası olmak üzere, Emek Halk Merkezi, Orhangazi Halk Merkezi, Emek Gençlik Merkezi, Büyükdere Gençlik Merkezi, Orhangazi Kurs Merkezi, Yenikent Kurs Merkezi ve Yenikent Seramik Park’ta yapılacak. Eğitimler sonunda kursa katılan vatandaşlara Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek. Çocuklara yönelik kurslara önem verdiklerini belirten yetkililer, çocuklar için Sihirli Deneyler, Drama, İngilizce ve Çocuk Jimnastiği gibi branşlarda eğitim vereceklerini ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş (LYS) sınavları ile ilgili de eğitimler olduğunu vurguladı.

Mesleki alanda kendilerini yetiştirmek isteyen yetişkinler için de farklı branşlar açtıklarını söyleyen yetkililer, bunlar arasında Hasta ve Yaşlı Refakatçısı, Engelli Kadınlar El İşi kursu, Evde Çocuk Bakımı gibi kursların olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA