Konya'da Terörü Protesto Yürüyüşü Düzenlendi

Konya’da bir araya gelen kalabalık, son zamanlarda artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Konya'da Terörü Protesto Yürüyüşü Düzenlendi
Türkiye Gençlik Birliği Konya İl Örgütü tarafından organize edilen yürüyüşe, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile Ülkü Ocakları üyeleri katıldı.

Zafer Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen grup, çeşitli sloganlar atarak Kazım Karabekir Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Kalabalık arasında karşıt görüşlü grupların da bir arada olduğu ve hep birlikte terörü protesto ettikleri görüldü.

Bazı ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı yürüyüşe güzergah üzerinde bulunan apartmandaki vatandaşlar alkış tutarak ve Türk bayrakları sallayarak destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş esnasında yürüyüş güzergahındaki cadde bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı. Anıt Alanı’na kadar yürüyen grup, burada bir süre slogan atarak terörü ve terör destekçilerini protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği Konya İl Temsilcisi Serdar Sağlam, “Geçtiğimiz dönemde de bu tarz şeyler yaşandı. Bazı unsurlar ordumuzun yalnız ve çaresiz olduğunu hissettirmek istiyorlar. Bunun karşısında nasıl Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla zindanlara atılan komutanlarımızı oradan çıkana kadar ve daha sonrasında da nasıl yanlarında olduysak, cephede vatan bütünlüğü için mücadele eden Mehmetçiğimizin de sonuna kadar yanında olacağız. Bu milleti, ülkeyi bölmeye çalışanlar önlerinde sürekli bu milletin evlatlarını görmeye devam edeceklerdir. Bunun adı ister PKK olsun, ister ABD olsun hiç fark etmez. Bizi her zaman karşılarında görmeye devam edecekler” dedi.

Basın açıklamasının ardından grupta bulunan ve asker eşi olduğunu söyleyen bir kadın, terör saldırılarına rağmen vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermediğini ifade ederek tepki gösterdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA