Denizli'de Gergin Eylem

Hakkari’de teröristlerin saldırısında 16 askerin şehit olmasının ardından Denizli’de toplanan yaklaşık 2 bin kişi eylem yaptı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı eylemde, sık sık ‘HDP basılsın, Türk bayrağı asılsın’ sloganı atıldı.

Denizli'de Gergin Eylem
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısı sonucu 16 asker şehit olurken, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit askerler için Denizli’de yürüyüş düzenlendi.

Çınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Gazi Bulvarı boyunca yürüdü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına yaklaşıldığı sırada grup binaya yöneldi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte, grubu sakinleştirmek için uzun süre çaba sarfedildi. Polis ekipleri grubun HDP binasına yaklaştırılmaması için önlemler alırken, bu sırada vatandaşlar ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olay araya girenlerin sayesinde büyümeden yatışırken, kalabalık Denizli Valiliği’ne doğru yürüdü. Aynı istikametten geri dönen ve yine HDP önünde bir süre daha bekleyen grup, ‘HDP basılsın, Türk bayrağı asılsın’ sloganları attı. Bu sırada grubun içinden bir kişi, binaya Türk bayrağı asıldığını söyleyerek grubu sakinleştirdi. Grup yolda İstiklal Marşı okurken, daha sonra yürüyüşüne devam etti. Çınar Meydanı’nda bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.
Kaynak: İHA