CHP Gençlik Kollarından Teröre Tepki Eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, terör saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, Dağlıca’da 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul İl Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan Cenk Biledağ Haşhaş, “Vicdanlarımız sızlıyor, içimiz kan ağlıyor. 49 günde tam 81 vatan evladını şehit verdik. Sivil kayıpların sayısı ise hızla artıyor. Hakkâri Dağlıca’daki şehit sayısını bile kesin olarak bilmiyoruz, öğrenemiyoruz. Ocaklara ateş düşüyor, çocuklar babasız, analar babalar evlatsız bırakılıyor’’ diye konuştu.

Akan kanın bir an önce durmasını istediklerini belirten Haşhaş, “Bizler bu toprakların yurtsever gençleri olarak akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Bu uğurda da her türlü demokratik adımı atmaya hazırız. Bu ülkede barışı getirecek olan, birlik ve beraberliği sağlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yurtta barış, dünyada barış ilkesi ile yetişmiş Cumhuriyet Halk Partisi gençliği, halkımızın yanında olmaya devam edecektir. Şehit düşen askerlerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve halkımıza baş sağlığı dileriz’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamalarının ardından CHP İstanbul İl Gençlik Başkanlığı beraberlerinde getirdikleri barışı simgeleyen beyaz güvercinleri havaya fırlatarak yaşanan olayların bir an önce sona ermesini istedi. Galatasaray Meydanı’nda bir süre oturma eylemi de yapan grup, ardından dağıldı.
Kaynak: İHA