Avustralya'da Türk Haftası

Avustralya'da 5 kampüste eğitim veren Türk okulu İlim Koleji, Melbourne'daki ana kampüsünde, "Türk Haftası" düzenledi

Avustralya'da binlerce Türk ve Müslüman öğrenciye eğitim veren İlim Koleji, Melbourne’daki ana kampüsünde, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla "Türk Haftası" düzenledi.

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları bünyesinde Melbourne, Sydney ve Adelaide kentlerinde 5 kampüste eğitim veren İlim Kolejleri, Dallas (Melbourne) kampüsünde Türk Haftası düzenledi. Etkinlik kapsamında tarihi ve turistik mekanların afişleri ile süslenen okulda ziyaretçilere Türkiye'nin sembol eserleri, kıyafetleri, yiyecekleri ve gelenekleri hakkında bilgiler verildi.

İlim Koleji Müdür Yardımcısı Zeynep Sertel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin doğal güzelliklerini, mimari güzelliklerimizi hem Türk talebelerimizle, hem Türk olmayan talebelerimizle, iş arkadaşlarımızla paylaşabilmek.. Elhamdülillah çok güzel geçiyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türk olmayan personelin ve öğretmenlerin, aldıkları bilgilerden sonra Türkiye’ye gitmek istediklerini belirten Sertel, "Bunu duyabilmek gerçekten bizim için gurur meselesi" ifadesini kullandı.

İlim Koleji’nde okuyan çok sayıda yabancı öğrenciden biri olan Somali asıllı Habiba Qassim, Türkiye ile ilgili kendisine verilen bilgilerden etkilendiğini belirterek, "Türk Kültürü hakkında çok şey öğrendik, bir gün Türkiye’yi ziyaret etmek istiyorum" dedi.

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Türk Haftası etkinliği, hafta boyunca devam edecek.
Kaynak: AA