Memur-Sen Bartın İl Temsilciliğini Açtı

Memur-Sen Bartın İl Temsilciliği düzenlenen törenle hizmete girdi.

Memur-Sen Bartın İl Temsilciliğini Açtı
Memur-Sen Bartın İl Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve TOÇ BİR Sen Genel Başkanı Günay Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüp Ustaoğlu, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, AK Parti Milletvekili aday adayları Emin Özkan, Yaşar Arslan, Hasan Basri Nalbant, Ercan Aydın, Nurzen Çağdaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Memur Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, “18 Kasım 1995 yılında ilk Olağan Genel Kurulunu yaparak, kutlu yürüyüşüne başlayan Memur-Sen’i sabırla, azimle mücadele ederek büyütüp bugünlere taşıyan, herkesten Allah razı olsun. Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan? diyerek vefatından sonra bile bizlere sinerji sağlayan kurucu başkan, büyük dava adamı Mehmet Akif İnan başta olmak üzere; bizlere bu büyük davayı emanet eden ve bugün aramızda olmayıp ahirete intikal etmiş bulunanlara, Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi, genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayan, bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasa’ya dayanan, demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti an ayışı içinde çalışan, Memur-Sen’imizi büyütmek, daha iyi hizmet vermek amacıyla, hizmete hazır hale getirdiğimiz büromuzun açılışının Bartın ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı sendikalarının şube ve il başkanları adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“SENDİKALAR VAZGEÇİLMEZDİR”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, “MEMUR-SEN İl Temsilciliği binasının açılışında sizlerle birlikteyiz. Öncelikle şube binasının ülkemiz, milletimiz ve Bartın’ımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu binada güzel çalışmalar yapılacağına inanıyoruz. MEMUR-SEN önemli bir sendikamız. Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmezleridir. Millet doğrudan demokrasiyle temsilcisini seçer meclise gönderir. Dolaylı demokrasi ile de sivil toplum örgütleri aracılığıyla duyurur. Bu nedenle çok önemli. MEMUR-SEN özellikle son 13 yılda çok önemli çalışmalara imza attı. Bir taraftan kendi üyelerinin haklarını savunurken, diğer taraftan da ülkemizin demokrasi çıtasını yükseltmek için elini taşın altına koyuyor Her sıkıntılı durumda ülkemizin menfaati doğrultusunda açıklamalar yaptı. Ben buradan MEMUR-SEN’in kurucusu rahmetli Akif İnan ağabeyimizi rahmetle anıyorum. Tüm MEMUR-SEN yetkililerine de teşekkür ediyorum. Bartın’da da MEMUR-SEN ile birlikte çok güzel hizmetlere imza attık. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Yeni İl Temsilcimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yeni il Temsilcilik hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÖNCÜ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya ise şöyle konuştu: “Bartın için çok önemli bir gün olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Toplu pazarlık görüşmelerinden yeni çıktık. 213 kazanımı çalışanlarımız için, üyelerimiz için aldık. Bu zamana kadar hep birlik görüntüsü verdik. Bunları laf olsun diye yapmadık. 213 kazanımla çalışma hayatına nefes aldırdık. 6 artı 5 zammın yanında 213 tane daha hizmet kolunda değerli kazanımlar aldık. Önümüzdeki yıl inşallah memur kardeşlerimiz 78 milyona hizmet götürürken 213 ana kronik sorununu da çözmüş olacak. Biz basit düşünemez, dar bakamayız. Sendikamız bugün 850 bin üyesiyle 11 hizmet kolunun tamamında yetki alarak ülkenin yıldız konfederasyonu olmuştur.”dedi.

Kaynak: İHA