Esenler'e İzlanda Modeli

Esenler’de madde bağımlılığıyla mücadelede İzlanda modeli uygulanacak. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından yürütülen “Madde Bağımlılığı ile Kanıta Dayalı Mücadele Projesi” bilgilendirme toplantısı Esenler’de gerçekleştirildi.

Esenler'e İzlanda Modeli
Madde bağımlılığıyla en etkin şekilde mücadele eden belediyelerin başında gelen Esenler Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından Erasmus Stratejik Ortaklık Programı kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ev sahipliği yaptı.

8 ÜLKE YETKİLİLERİ ESENLER’DE

Avrupa Birliği’nce hibe almaya hak kazanan “Madde Bağımlılığı ile Kanıta Dayalı Mücadele Projesi”nde İtalya, İzlanda, Letonya, Malta, Portekiz, Romanya ve Yunanistan’dan araştırma merkezleri ve belediye temsilcileri Esenler’de gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda proje kapsamında yer alan 8 ülkede aynı anda uygulanacak İzlanda’da uygulanan madde bağımlılığı ile ilgili gerçekleştirilen uygulama örnekleri tartışıldı.

İZLANDA MODELİNDE NELER VAR?

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından yürütülen "Madde Bağımlılığı ile Kanıta Dayalı Mücadele" projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele alanında dünyadaki en iyi uygulamalardan İzlanda modeli Türkiye ve Esenler’de uygulanacak. İzlanda modelinde; gençleri kötü alışkanlıklara, alkol ve madde bağımlılığına sürükleyen etkenler bölgenin sosyo-kültürel şartlarına göre detaylı analiz edilip, koruyucu stratejiler geliştirilir. Bu model ile İzlanda, Avrupa’da bağımlılık oranı en düşük ülke konumunda yer alıyor.

2 yıl sürecek Madde Bağımlılığı ile Kanıta Dayalı Mücadele Projesi kapsamında, Esenler’de gençlere yönelik alkol ve madde bağımlılığı raporu oluşturulacak, elde edilen veriler ışığında gençleri kötü alışkanlıklardan koruyucu ve bağımlılığı önleyici stratejiler geliştirilecek.
Kaynak: İHA