DSİ'den Ödemiş'te Dere Islahı Ve Yeni Köprü

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Ödemiş’in Çaylı Mahallesi içinden geçen Gavurderesi’nin ıslahı için çalışma başlattı. Daha önce Taşlıkır Mevkii’nden gelen yağmur suyunu toplayıp taşkınları önlemek için kanal çalışması yapan DSİ, bu kez dere yatağını ıslah ederek Çaylı ile Orhangazi’yi birbirine bağlayacak bir köprü inşa edecek.

DSİ'den Ödemiş'te Dere Islahı Ve Yeni Köprü
Çaylı’nın tam ortasından geçen Gavur Deresi’nde yatak düzenlemesine Orhangazi yakınlarından başlayan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nün yüklenici firma ekipleri çalışmalarını mahallenin Tekneci Üstü Mevkii’nde sürdürüyor. Kış aylarında yağmur sularıyla birlikte zaman zaman Çaylı’nın bölgedeki tarım arazileri ve Orhangazi Mahallesi ile yol bağlantısının kesilmesine neden olan Gavur Deresi’nin üzerine köprü inşa ediliyor.

“ORHANGAZİ’YE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK”

Kış öncesi yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu aktaran Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü, “Kış aylarında yağmur sularıyla birlikte akışa geçen Gavur Deresi’nin düzenlenmesi, gelişebilecek tehlikelerin önlenmesi için burada çalışma talebimiz olmuştu. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce Küçük Menderes’in yan kollarından olan deremiz Kiraz yolundan Çaylı’ya kadar düzenlenmeye başladı.

Çaylı’dan arazilerine, Orhangazi’ye veya Kiraz yoluna gitmek isteyen vatandaşlarımız derenin içinden geçiyordu. DSİ Genel Müdürümüzün Ödemiş ziyaretinde durumu kendisine iletmiş, köprü sözü almıştık. Yağışlı zamanlarda geçit vermeyen Gavur Deresi üzerine şimdi bir köprü inşa ediliyor. Temeli atıldı, biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Tekneci Üstü Mevkii’ne inşa edilecek köprüyle ulaşım kolaylaşacak. Orhangazi’de yaşayan vatandaşlarımız da rahatlıkla alışveriş için Çaylı’ya gelebilecek” dedi.

“DAHA ÖNCE DE KANAL İNŞA EDİLDİ”

Güçlü, “Daha önce de mahallemizde DSİ tarafından Taşlıkır Mevkii’nden gelen yağmur sularını toparlayıp Gavur Deresi’ne aktarmak amacıyla 670 metrelik kanal açmıştı. Yağışlı havalarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yapılan bu çalışmalar bizleri memnun etti. Çalışmalarda emeği geçen Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Badem’e, DSİ 2. Bölge Müdürlüğümüze ve ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA