Organik Tarıma Kadın Eli Değdi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Kayseri’de Organik Meyve ve Sebze Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Akkışla ilçesinde organik tarımla ilgili eğitim alan kadınlar, ilk meyvelerini aldı.

Organik Tarıma Kadın Eli Değdi
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Kayseri’de Organik Meyve ve Sebze Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ilk meyvelerini verdi. Proje kapsamında, Akkışla ilçesinde organik tarımla ilgili eğitim alan kadınlara, yeni gelir kapısı doğdu. Tarlalarında organik sebze yetiştiren kadınlar, yetiştirdikleri ürünleri de yine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen organik ürün pazarlarında satıyor.

Akkışla ilçesinde organik tarım yapan Songül Eraslan, proje kapsamında aldıkları eğitimin kendilerine çok faydalı olduğunu söyledi.

Yeni gelir kapısı açıldığını söyleyen Eraslan, "Tarlamızda yetiştirdiğimiz ürünlere çok emek veriyoruz. Bu sene destek de almadık. Organik tarıma ilk başladığımız yıl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bize çok destek verdi. Organik tarım yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği hususunda da eğitim aldık. emeğimizin karşılığında da ürün çeşidimizi büyüttük ve pazara gitmeye başladık. Pazarda organik tarımı iyi tanımıyorlar. Bu organik tarımın tanıtılması gerekiyor. Bize ‘köyden getirdiğiniz ürünü ucuz verin’ gibi tepki görüyoruz. Organik tarımın daha çok tanıtılması gerekiyor. Alıcılardan organik tarımı bilen birkaç kişi çıkıyor. Gerisi köy pazarı diye biliyor" dedi.

Eraslan ayrıca, "Yetiştirdiğimiz üründen para kazanıyoruz. Bu yıl ilk hasatımız olduğu için ürünümüz az. O yüzden fazla para kazanamadık. Yine de köy pazarına gitmekten vazgeçemiyoruz. Daha özen gösterip ürün çeşidimizi artırabilirsek daha da güzel paralar kazanılabilir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA