Romen Çocuklardan Örnek Davranış

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde 3 Romen çocuk, internet kafede buldukları içi para dolu cüzdanı kafe işletmecisine teslim ederek sahibinin bulunmasını istedi. Kafe sahibi de zabıta yardımıyla parayı sahibine ulaştırdı. Söz konusu şahsın cüzdanını iki ay önce kaybettiği ortaya çıktı.

Romen Çocuklardan Örnek Davranış
Dursunbey İlçe merkezinde bulunan bir internet kafede oyun oynayan Romen çocuklar örnek davranışlarıyla takdir topladı. Okuldan sonra birlikte internet kafeye giden Hüseyin Tetik, Emral Erol ve Özgür Kahraman bir süre kafede vakit geçirdikten sonra yerde bir cüzdan olduğunu fark ettiler. Cüzdanın içinde bir miktar paranın olduğunu fark eden çocuklar, durumu İnternet kafe sahibi Oğuz Çakırcalı ile paylaştılar. İşyeri sahibi de içi para ve kart dolu olan cüzdanı zabıta ekibine teslim etti.

Cüzdanın içinden bin 600 TL para ile bankalara ait kredi kartları çıkarken zabıta cüzdan sahibine kısa sürede ulaştı. Yaklaşık iki aydan bu yana cüzdanının kayıp olduğunu belirten Hüseyin Duman aynı internet kafede iki ay önce oturduğunu muhtemelen cüzdanının da orada bulunan koltukların arasına sıkıştığını ifade etti.

İki ay aradan sonra cüzdanının bulunduğunu anlatan Hüseyin Duman, “ İki ay önce kaybettiğim cüzdanımı her yere aradım. Belediyeden anons dahi yaptırdım. Bulamayınca da hem paradan hem cüzdanımdan ümidi kesmiştim. Dün zabıtadan aldığım haberin ardından gerçekten çok sevindim. Erdemli bir şekilde paraya ellerini dahi sürmeden gerekli mercilere ileten bu tertemiz üç kardeşime ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kafe sahibi Oğuz Çakırcalı da bu örnek davranışa imza atan çocuklara teşekkür etti.
Kaynak: İHA