Irak'ta kaçırılan Türk işçiler serbest

Irak'ta kaçırılan 16 Türk 28 gün sonra serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak "ANA", Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Bağdat'a hareket edecek.

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler serbest
Irak'ta kaçırılan Türk işçiler serbest
Bağdat'ta kaçırılan Türk işçiler serbest bırakıldı. İşçiler, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi ile birlikte Basra'dan Bağdat'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat Büyükelçisi ve iki işçi ile telefonla görüşüp tebrik etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçiyi Bağdat Büyükelçisinin teslim aldığını belirterek, 'Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor. Bu süre içinde işçilerimiz için yoğun çaba gösteren tüm Iraklı dostlarımıza kalpten teşekkür ediyorum. İşçilerimizin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Irak'ın yeniden imarı için bugüne kadar olduğu gibi hükümetimiz, şirketlerimiz ve insanımızla Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak 'ANA', Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Bağdat'a hareket edecek.