Külliye'de Kurtuluş Sergisi

“Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” programı kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi.

Külliye'de Kurtuluş Sergisi
“Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” programı kapsamında Kurtuluş Savaşı Karikatürleri, Barış Karikatürleri, Atatürk’ün cephede okuduğu kitaplar, Mehmet Başsav tarafından Kurtuluş Savaşı Kahramanları “Lületaşı Bibloları” sergisi yapıldı ve “Son Tanıklar” belgeseli gösterildi. Odunpazarı Kültür Merkezi’nde (Kurşunlu Külliyesi) gerçekleştirilen organizasyona, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç, Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş ekibi ve vatandaşlar katıldı.

"İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ"

Başkan Kurt, sergi öncesi yaptığı konuşmasında, “Bugün 1 haftalık uzun bir yürüyüşün sonuna geldik. Bu büyük organizasyona katılan destekleyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu anda hem bu yürüyüş öncesinde hem yürüyüş sırasında gerçekleştirilen eserleri görebileceğimiz bir sergi izleyeceğiz. Odunpazarı Belediyesi’nin kültür, sanat ve spor alanında her zaman iddialı olması gerektiğini vurguluyoruz. Türkiye’de yapılamayanları yapmalı ilkleri gerçekleştirmeliyiz. Bu konuda verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"DÜNYA’NIN EN ÖNEMLİ OLAYLARINDAN BİRİ KURTULUŞ MÜCADELESİ"

Türkiye’nin kurtuluşunun ve ulusal kurtuluş mücadelesinin, dünyanın en önemli olaylarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, “Nasıl Türkiye mazlum uluslara örnek olmuşsa, Türkiye’nin kurtuluş hareketi de bu uluslara örnek olmuştur. Bugün dahi Türkiye’nin kurtuluş mücadelesini örnek alarak mücadele eden halklar var. Kurtuluş yolunda mücadele veren halklara başarılar diliyorum. Türkiye’yi kurtaranlara bir kez daha saygı ve minnetlerimi gönderiyorum. Sergimizin beğeni kazanacağını umuyorum ve hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Odunpazarı Belediyesi Gündüz Bakım Evi ve kreşi “Oyunpazarı” öğrencileri Kurtuluş Savaşı döneminin kıyafetlerini giydi. Çocuklar, sergi açılışına gelen konuklar ile birlikte hep bir ağızdan andımızı okudu. Sergide çeşitli karikatüristler tarafından çizilmiş, Kurtuluş Savaşı yıllarını ve Barış’ı anlatan karikatürler yer aldı. Karikatürlerin yanı sıra Atatürk’ün cephede okuduğu kitaplar ve Mehmet Başsav tarafından yapılmış Kurtuluş Savaşı Kahramanlarının Lületaşı Bibloları yer aldı. Sergi boyunca “Son Tanıklar” belgeseli gösterildi.
Kaynak: İHA