Ankaralıların Yaz Kampı Heyecanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Akçakoca, Altınoluk ve Kesikköprü’deki yaz tatil kamplarında bu yıl konuk edilen öğrenci, yaşlı ve engellilerin sayısı 6 bin 550 kişiye ulaştı.

Ankaralıların Yaz Kampı Heyecanı
Birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip yerlerde renkli görüntülerle devam eden kamplara, Başkentliler yoğun ilgi gösteriyor. Hoşça vakit geçiren ve bir yandan da tesislerin havuz ve plajlarının tadını çıkaran konuklar, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin organize ettiği çeşitli aktivitelere katılıyor. Konuklar, stresten uzak bir ortamda yılın yorgunluğunu atıyor, yeni arkadaşlıklar edinme imkânı buluyor. Yaz ayları boyunca birer haftalık devreler halinde gerçekleşen kamplarda tatil heyecanı, okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi nedeniyle Eylül ayında da kaldığı yerden devam ediyor. Engelli ve yaşlıların kampları ise Akçakoca’da yıl sonuna kadar sürecek.

Büyükşehir kamplarında Haziran ayı itibariyle okullarında başarılı olan 3 bin 560 öğrenci konuk olurken, 60 yaş üzerinde işçi, memur emeklisi, ev hanımından oluşan bin 482 kişi de bu kamplardan yararlandı. Kamplarda ayrıca 754 engelli, yanında ailesinden birer kişiyle tatil yapma imkanı buldu. Konuklar kamplarda sosyal, kültürel faaliyetler ve gezilere katılarak, unutamayacakları bir tatil geçirdi. Gün boyunca farklı etkinliklerle hem dinlenen hem eğlenen konuklar, tesislerde sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğinin yanı sıra sınırsız çay ikramlarından yararlandı. Zamanlarını mutlu ve keyifli geçiren konuklar, tatilde yeni dostluklar kurup, çevreyi tanımaları için düzenlenen gezilere katılıyorlar.
Kaynak: İHA